Goed nieuws voor RSCA: toptarget Anderlecht Europees uitgeschakeld met zijn club, meer kans nu?

Na een nieuwe linksachter is Anderlecht nog steeds niet uitgeshopt. Een eventueel vertrek van Francis Amuzu dwingt RSCA ertoe op zoek te gaan naar een mogelijke vervanger van de 23-jarige winger. Vorige zomer stond Amuzu dicht bij een overstap naar het Franse Troyes, maar dat liep door zijn hoge salariseisen stuk. Desondanks is het vertrek van één van de paars-wit publiekslievelingen nakend. Anderlecht is goed voorbereid en heeft Luis Palma als opvolger geïdentificeerd.

Luis Palma Anderlecht

De 23-jarige Hondurese aanvaller, die bij voorkeur op linksbuiten speelt, ligt momenteel onder contract bij het Griekse Aris Thessaloniki FC. In de winter van 2022 kocht Aris hem van zijn jeugdclub CDS Vida. Vorig seizoen kwam Luis Palma acht keer aan de aftrap voor de Grieken en wist hij vier goals en twee assists op te tekenen. Palma heeft zes caps voor het nationale elftal van Honduras, waar hij twee jaar geleden zijn debuut mocht maken tegen Costa Rica.

Aris in Europa

Wat deze transfer wel eens in een stroomversnelling kan brengen, is Aris' recente uitschakeling in de Europa Conference League voorronde. Na een vijfde plaats in de Griekse Super League mocht de club uit Thessaloniki spelen om een plek in de Conference League groepsfase. Aris nam het op tegen Dinamo Kiev nadat het de ronde voordien het Armeense Ararat Armenia met 2-1 over twee wedstrijden uitschakelde. Ondanks een 1-0 thuisoverwinning tegen de Oekraïnse topclub verloor Aris de terugwedstrijd met 2-1. Penalty's beslisten dat Dinamo Kiev haar Europees avontuur verder mocht zetten. Luis Palma speelde in beide wedstrijden en scoorde de enige goal in de 1-0 thuisoverwinning.

Bekijk hieronder de penaltygoal van Luis Palma tegen Dinamo Kiev: