Club Brugge-flop verschroeiend gestart in Kroatië met 5 goals in 4 matchen... 0' voor FCB

Ken je Fran Brodic nog? De kans is klein, want de Kroatische spits kwam geen enkele keer in actie voor de eerste ploeg van Club Brugge. Toch werd hij als toptalent op zeventienjarige leeftijd weggeplukt uit zijn thuisland door Club. De Kroaat bleek al snel een echte goaltjesdief, want bij de jeugdploegen van blauw-zwart liet hij wel heel wat zien. Uitblinken in Eerste Klasse kon hij nooit voor de hoofdmacht van Club. Hij speelde in ons land op uitleenbasis ook nog voor Antwerp en (het inmiddels failliete) Roeselare. Hierna trok de inmiddels 26-jarige spits naar Italië alvorens terug te keren naar zijn thuisland, waar de aanvaller momenteel voor NK Varazdin speelt, vorig seizoen de nummer zes uit de Kroatische Eerste Klasse. 

Fran Brodic NK Varazdin

Dit seizoen werden al vier speeldagen afgewerkt in Kroatië, waar Brodic telkens aan de wedstrijd mocht starten. En of hij zijn imago van goaltjesdief opnieuw leven inblaast! Hij scoorde in elke match, en tegen Lokomotiva Zagreb zelfs twee keer. Zo komt hij op vijf doelpunten in vier matchen, en leidt hij daarmee de topschuttersstand. Club-spits Roman Yaremchuk staat de laatste weken ook meer op het scorebord, tot jolijt van de Club-fans.

Vorig seizoen scoorde Brodic dertien keer en gaf hij drie assists in 35 wedstrijden. Zo is hij al goed op weg om deze statistiek dit seizoen te verbreken. 

Fran Brodic goal

Bekijk hier zijn goal van vorige week: