Vormer zag 1 Club-speler zijn carrière verprutsen: "Hij leerde meisjes kennen en ging drankjes pakken"

Ruud Vormer was onlangs te gast in MIDMID, de populaire podcast van 'Friends of Sports'. De middenvelder van Zulte Waregem had het uiteraard uitgebreid over zijn periode bij Club Brugge en vertelde ook anekdotes die door velen nog niet geweten waren. Zo had hij het even over Felipe Gedoz, een nu 30-jarige Braziliaan die ooit nog 74 wedstrijden speelde voor blauw-zwart. Hij had ontzettend veel talent, maar liep wel eens naast zijn schoentjes. Dat zag ook Ruud Vormer.

Ruud Vormer Felipe Gedoz Club Bruge

"Gedoz, toen hij net bij ons kwam. Op de training… Nog een ander level dan Izquierdo. Maar hij ging het leven in Brugge ontdekken. Er waren geen mensen die hem in toom hielden. Hij leerde meisjes kennen, hij ging wat drankjes pakken… Dan ben je vertrokken hé.”, aldus Ruud Vormer, die nog altijd zéér geliefd is bij de Club Brugge-supporters. De carrière van de Braziliaanse middenvelder had er dus helemaal anders kunnen uitzien moest hij meer discipline hebben. Zeker als je weet dat hij op zijn 30ste al uit het profvoetbal is verdwenen en geen marktwaarde meer heeft op Transfermarkt...

ruud vormer felipe gedoz club brugge

Felipe Gedoz carrière

In 2014 begon hij aan z'n allereerste avontuur in Europa, die Felipe Gedoz. Het was Club Brugge dat hem op z'n twintigste wegplukte bij Defensor. Club betaalde anderhalf miljoen euro voor de diensten van de Braziliaan, die bij momenten vlagen van zijn enorm talent toonde. Helaas bleek zijn levensstijl allesbehalve professioneel én was de motivatie er niet, zo gaf Ruud Vormer al aan. Tegenwoordig is Gedoz nog steeds maar 30 jaar, maar besloot hij om zijn profcarrière officieel vaarwel te zeggen. Gedoz kiest ervoor om amateurvoetbal te gaan spelen in Brazilië.

Felipe Gedoz Club Brugge 

De carrière van Felipe Gedoz, die samen toekwam met José Izquierdo, bij Club Brugge begon nochtans bijzonder veelbelovend. Op speeldag één tegen Genk was hij meteen van goudwaarde met een doelpunt. In z'n eerste jaar maakte hij vaak indruk: een fantastische techniek gekoppeld aan een fenomenale trap. Hij verviel helaas al te vaak in blessures. Uiteindelijk speelde hij 74 matchen voor blauw-zwart, waarin hij twaalf keer scoorde en achttien assists gaf.

Felipe Gedoz einde profcarrière

Sinds april 2023 speelde Gedoz bij Ypiranga-RS, een club die uitkomt in de Braziliaanse Serie C. Daar is hij veel te goed voor, zou je denken. Helaas is hij niet meer de speler die hij ooit was. Gedoz zat er altijd op de bank en kon er geen indruk maken. Dat ze hem geen nieuw contract voorschotelden, was geen verrassing. Gedoz besliste dan maar om te stoppen met profvoetbal en gaat aan de slag in de Braziliaanse amateurreeksen, bij FC Bom Jesus.

Eén van de kwaliteiten van Gedoz: verschroeiend uithalen...

Ook interessant