Wie is Tim Pots, oud-scheidsrechter en analist arbitrage bij HLN en VTM Sport?

Donderdagmiddag stelden we jullie uitgebreid voor aan Frank De Bleeckere, een oud-scheidsrechter en tegenwoordig de spreekbuis bij het Referee Department. Wie daar wat bij aansluit is Tim Pots, eveneens oud-scheidrechter en tegenwoordig analist bij Het Laatste Nieuws en VTM Sport inzake de Belgische arbitrage en de VAR. Tijd om hem even voor te stellen!

Wie is Tim Pots?

Tim Pots werd geboren op 22 september 1974 en is op moment van schrijven 48 jaar oud. De Oost-Vlaming was scheidsrechter tussen 1997 en 2015 en maakte op 30 juli 2006 zijn debuut in de Jupiler Pro League. Na 28 jaar actief te zijn binnen de Belgische arbitrage, en ook als VAR te fungeren, hield hij het enkele jaren geleden voor bekeken. In 2019 tekende hij een contract bij DPG Media om er aan de slag te gaan als 'analist arbitrage' bij HLN en VTM Sport. Zo laat hij wekelijks zijn licht schijnen over de laatste controversiële scheidsrechterlijke beslissingen.

Analist arbitrage HLN en VTM Sport

Waarom Tim Pots deze weg insloeg? De Oost-Vlaming vond het belangrijk dat een zo breed mogelijk publiek geïnformeerd wordt op een zo correct mogelijke manier. Hij wil verduidelijken waarom bepaalde beslissingen genomen werden, want veel mensen weten bijvoorbeeld niet wat de exacte spelregels zijn en waarom op een bepaalde manier werd gehandeld. Als huisref van HLN is Tim Pots tegenwoordig een veelvoorkomende naam als het gaat over de Belgische arbitrage.

Tim Pots was jarenlang actief als scheidsrechter. Zo gaf hij Mbaye Leye ooit een rode kaart in de wedstrijd Zulte Waregem-Mons.