Bizarre beslissing van KBVB rond Rode Duivels zorgt voor enorm probleem in amateurvoetbal

De Rode Duivels nemen het zaterdagavond om 20u45 op tegen Estland. Een match die de Belgen altijd moeten winnen. In dat geval zijn de Belgen ook 100% zeker van deelname aan het WK in Qatar. Toch wordt niet verwacht dat veel mensen naar deze match gaan kijken.

Amateurvoetbal

Een opvallende beslissing van de KBVB zal daar misschien wel verandering in brengen. De Belgische voetbalbond heeft namelijk besloten dat alle wedstrijden uit het Belgische amateurvoetbal dit weekend niet op zaterdagavond mogen gespeeld worden. Ten laatste drie uur voor de match van de Rode Duivels mogen wedstrijden uit de lagere reeksen afgetrapt worden. Op die manier zorgt de KBVB ervoor dat iedereen de match van de Rode Duivels kan zien.

Scheidsrechterstekort

Die beslissing heeft echter grote gevolgen. Aangezien de wedstrijden uit het amateurvoetbal nu zaterdagmiddag of zondagmiddag moeten afgewerkt worden, is er een enorm scheidsrechterstekort. Er was al een algemeen tekort aan scheidsrechters, maar aangezien veel matchen nu tegelijk moeten gespeeld worden, is dat probleem nog veel groter. De vraag is nog maar hoe dit wordt opgelost. Bizarre situatie toch.

rode duivels amateurvoetbal