Wie is Ruben van Gucht, sportpresentator en voetbaljournalist van Sporza voor het WK in Qatar?

 Ruben Van Gucht is een Vlaamse sportpresentator- en commentator van de VRT. Deze maand is hij dagelijks te zien bij Sporza omtrent het WK Voetbal in Qatar, net zoals Maarten Vangramberen in het Wintercircus in Gent. Samen met Eddy Snelders ondervraagt Ruben Van Gucht elke dag enkele Rode Duivels. Tijd om deze man wat beter te leren kennen.

Wie is Ruben Van Gucht?

Ruben Van Gucht werd op 26 november 1986 geboren in Leuven en is op moment van schrijven 35 jaar oud. Van Gucht studeerde communicatiewetenschappen aan de VUB en werkte tussen 2009 en 2012 bij de RTV en EXQI, waar hij werd ingeschakeld als sportcommentator. Begin 2012 maakte hij de overstap naar de VRT, waar hij aanvankelijk voor Het Journaal werkte. Ondertussen presenteerde hij onder meer Extra Time Koers (de wielervariant op Extra Time met Aster Nzeyimana), Sportweekend en Vila Sporza, maar tegenwoordig is hij vooral actief als commentator bij het wegwielrennen. Voor het WK Voetbal zakte hij samen met Eddy Snelders af naar Qatar om er de Rode Duivels te interviewen. 

Jacques Vermeire

In 2018 werkte Ruben Van Gucht nog samen met Jacques Vermeire in de populaire zaalshow 'Van 7 tot 77', maar die samenwerking kwam abrupt ten einde. Er kwam een serieuze ruzie tussen beide heren omtrent het co-auteurschap, waardoor de twee momenteel niet meer door één deur kunnen.

Blanka Vlasic

Enkele maanden geleden trouwde Ruben Van Gucht trouwens met Blanka Vlasic, een Kroatische hoogspringster. Eerder was hij zeven jaar getrouwd met onderneemster Laurence Van Tongerloo, waarmee hij in oktober 2021 uit elkaar ging. In oktober beviel Blanka Vlasic in Split (Kroatië) van een zoontje: Mondo Van Gucht. 

Kledingsstijl Ruben Van Gucht

Op het EK in 2021 kwam er veel commentaar op de kledingsstijl van Ruben Van Gucht, onder meer collega van Aster Nzeyimana Ook als presentator van de Olympische Spelen op Sporza waren de reacties niet mals. Ze vonden het ongelooflijk hoe hij zo op TV kan verschijnen en wilden ook dat de VRT hier iets aan deed. Enkele tweets:

Nog een leuke video met Ruben Van Gucht: