Wie is Maarten Vangramberen, sportanker van de VRT en WK-presentator bij Sporza?

Maarten Vangramberen is één van de presentatoren bij Sporza omtrent het WK Voetbal in Qatar. De 44-jarige sportanker is een gekend gezicht op de VRT en wij bij Voetbalflitsen vonden het hoog tijd om hem nog wat beter te leren kennen. Hij zal dan ook elke dag van de partij zijn in het Wintercircus in Gent.

Wie is Maarten Vangramberen?

Maarten Vangramberen werd op 17 november 1978 geboren in Aarschot en is op moment van schrijven 44 jaar oud. De Vlaams-Brabander studeerde tussen 1996 en 2000 voor leerkracht Lichamelijke Opvoeding, maar deed nadien nog een postgraduaat journalistiek aan de VLEKHO in Brussel. Zijn eerst stapjes in de mediasector zette hij bij ROB.tv tussen 2001 en 2005. Dat is een regionale zender uit Vlaams-Brabant en Vangramberen was er algemeen verslaggever en nieuwslezer. In die periode was hij al freelance aan de slag bij de sportredactie van de VRT en in 2005 werd hij fulltime sportjournalist bij Sporza.

Sportjournalist bij Sporza

Zijn rol bij de sportredactie van de VRT is heel gevarieerd. Zo presenteert hij geregeld het sportgedeelte in Het Journaal, is hij presentator bij grote voetbaltoernooien en was hij ook het gezicht van het programma Wereldrecord. Vangramberen wordt bij meerdere sporten ingezet, maar zijn grootste passie ligt bij voetbal en wielrennen, waardoor hij ook geregeld wielrenners interviewt.

Docent sportjournalistiek

Maarten Vangramberen heeft twee kinderen, Juliet en Felix, terwijl Annick Mastboom zijn vriendin is. De Vlaams-Brabander is ondertussen ook docent sportjournalistiek aan de KU Leuven. Aangezien hij een diploma Lichamelijke Opvoeding heeft, is Vangramberen ook een fervent hobbysporter. "Ik ga elke dag lopen. Minstens vijf kilometer, maximaal 25 kilometer. Ook fietsen doe ik graag, maar enkel als ik meer tijd heb", aldus Vangramberen. Een sympathieke man die we tijdens het WK in Qatar nog geregeld aan het werk zullen zien. Ook Geert Heremans zullen we tijdens het Wereldkampioenschap als commentator wel vaker terugzien.

Zeven loophacks van Maarten Vangramberen

Ook interessant