Vlaams-Brabantse club uit 3de Provinciale won 11 matchen op rij, in totaal 34 op 36 en los op kop!

KVC Delta Londerzeel A, een lokaal clubje uit Derde Provinciale, is bijzonder goed aan het seizoen begonnen. De Vlaams-Brabantse club won, behalve de openingswedstrijd tegen FC Zemst Sportief die op 1-1 eindigde, zijn andere elf (!) wedstrijden, met als voorlopig hoogtepunt de 8-1 overwinning van afgelopen weekend tegen KFC Haren. Het is wel niet de enige club uit Derde Proviciale die zo uitzonderlijk aan het seizoen begonnen, want ook een club uit Brussel heeft een al even straffe reeks neergezet. 

KVC Delta Londerzeel

KVC Delta Londerzeel is een gezellige club, gelegen tussen Antwerpen en Brussel. Inmiddels is het een vaste waarde in de provinciale reeksen in Vlaams-Brabant. De club werd opgericht in 1937. Hun stamnummer is 2574, en hun erelijst is eerder bescheiden. In het verleden werden ze drie keer kampioen in Tweede Provinciale, en vijf keer kampioen in Derde Provinciale, maar hun meest opmerkelijke resultaat is ongetwijfeld hun promotie naar Vierde Klasse in 1981. Toen werden ze tweede in Eerste Provinciale en dit resulteerde dus in promotie naar Vierde Klasse. Hier verbleven ze drie jaar, voor ze terug degradeerden naar Eerste Provinciale.

Uitzonderlijke vorm

De club zit misschien wel in de vorm van hun leven, want na elf wedstrijden zijn ze dus nog steeds ongeslagen. Ook staan ze al zes punten voor op eerste achtervolger SK Steenhuffel. De volgende wedstrijd, op 3 december is Londerzeel - Steenhuffel. Als ze hun vorm aanhouden zoals ze nu spelen, kunnen ze daar al een enorme optie op het kampioenschap nemen, zeker na de ongelofelijke 33 op 33. Londerzeel heeft ondertussen een doelsaldo van +30. Nog een opvallend feitje: OHL-coach Marc Brys begon zijn trainerscarrière bij deze club.

delta londerzeel

Ook interessant