Wie is Joseph Nonge Boende, de 18-jarige Belg die aansluit bij de A-ploeg van Juventus?

Bij Voetbalflitsen geven we met veel plezier aandacht aan de opkomende voetbaltalenten, en al zeker als ze de Belgische nationaliteit bezitten. Eén van die spelers is Joseph Nonge Boende. Voorlopig nog vrij ongekend in ons land, maar dat kan snel veranderen aangezien hij nu permanent deel uitmaakt van de A-kern van Juventus. Tijd om deze jonge knaap wat beter te leren kennen!

Wie is Joseph Nonge Boende?

Joseph Nonge Boende werd geboren op 15 mei 2005 en is op moment van schrijven achttien jaar oud. De Belg met Congolese roots werd vanaf zevenjarige leeftijd opgeleid bij RSC Anderlecht en vertoefde daar negen jaar. Spelen voor de A-ploeg deed hij nooit, want in juli 2021 trok hij op 16-jarige leeftijd naar het 'grote' Juventus. De Oude Dame betaalde een bedrag van maar liefst 200.000 euro voor dit grote talent. Vorig seizoen jaar kwam hij uit voor de U19, maar sinds kort maakt hij officieel deel uit van de A-kern van Juventus. Zijn marktwaarde: 150.000 euro.

Joseph Nonge Juventus

Vorig seizoen speelde Boende 41 wedstrijden voor de U19 van Juventus. Daarin scoorde de jonge Belgische middenvelder vier keer en gaf hij twee assists. Boende is een middenvelder met een groot loopvermogen die ook al zes wedstrijden speelde in de UEFA Youth League, de beloftenversie van de Champions League. In de basis stond hij tegen KRC Genk, PSG, Benfica (2x) en Maccabi Haifa (2x). Tegen de Portugese ploeg gaf hij zelfs één assist in een 2-3 zege. Hij vatte het seizoen aan bij de NextGen, de beloftenploeg van Juventus in de Serie C, maar sluit nu aan bij de A-kern. In juni 2023 verlengde hij nog zijn contract bij de 'Oude Dame'.

Debuut tegen Arsenal

De jonge Belg maakt zoveel indruk dat hij tijdens de WK-break mocht meetrainen met de A-ploeg van Juventus. Joseph Nonge Boende mocht zelfs dertig minuten invallen in de oefenmatch tegen Arsenal. Ei zo na scoorde hij, maar op het scorebord kwam een owngoal van Holding te staan. Tegen Arsenal stond hij samen op het veld met onder meer Moise Kean, Manuel Locatelli, Daniele Rugani en Nicolo Fagioli. Sinds oktober 2023 maakt hij ook officieel deel uit van de A-ploeg van Juventus. Dit door de schorsing van Paul Pogba en Nicolo Fagioli. In januari zal Juventus wellicht een extra middenvelder halen, maar voorlopig rekent het op de 18-jarige Belg. Zo zat hij in de Serie A-match tegen AC Milan al op de bank. Nonge Boende's bijnaam is de 'mini Octopus', gelinkt aan het profiel van Paul Pogba, die hem ook al zo noemde op sociale media.

Belgisch jeugdinternational

Joseph Nonge Boende is bovendien Belgisch jeugdinternational. Tegenwoordig voetbalt hij bij de Belgische U19, waar hij begin september mocht meespelen tegen Schotland (3-0 zege). Eerder kwam de middenvelder al uit voor de U15, U17 en U18 van ons land. Een groot talent die binnen enkele jaren grote kans maakt om Rode Duivel te worden, als hij niet kiest voor Congo natuurlijk! Joseph heeft nog een broer, de 15-jarige Loïc Nongé Boéndé, die voor RSC Anderlecht speelt. Een naam om in de gaten te houden!

Enkele acties van Joseph Nonge Boende:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link