Wie is Noah Dodeigne, een 20-jarige Belgische verdediger van Standard die reeds debuteerde in de JPL?

Noah Dodeigne is een talentvolle verdediger van Standard Luik die momenteel schippert tussen de A-ploeg in de Jupiler Pro League en de belofteploeg in de Challenger Pro League. Dit seizoen mocht hij al zijn debuut maken op het hoogste niveau, maar verder is hij een betrouwbare speler bij SL16 FC. Hoogtijd om dit Belgisch talent beter te leren kennen.

Wie is Noah Dodeigne Standard Luik?

Noah Dodeigne werd geboren op 21 januari 2003 en is op moment van schrijven twintig jaar oud. De centrale verdediger, die ook geregeld als linksback speelt, voetbalt al sinds zijn zesde (2009) voor Standard Luik en is er nooit weggeweest. Stap per stap klom hij een categorie op en dit seizoen mocht hij dan eindelijk zijn debuut maken voor de A-ploeg in de Jupiler Pro League. Op speeldag 1 (30 juli 2023) mocht hij 28 minuten voor tijd invallen tegen STVV en maakte hij zijn officieel debuut voor de Rouches. Op speeldag twee speelde hij nog tien minuten mee tegen Union Saint-Gilloise. De rest van de tijd is hij een titularis bij SL16 FC, de beloften van Standard Luik, in de Challenger Pro League.

Noah Dodeigne verdedigend talent

Noah Dodeigne speelt bij Standard Luik met het rugnummer 31. Momenteel heeft hij een marktwaarde van 200.000 euro, maar dat zal ongetwijfeld nog omhoog gaan. Opvallend is wel dat dit verdedigend talent nog nooit werd opgeroepen voor (de jeugd van) de Rode Duivels. Het is nu niet zo dat goede linksvoetige verdedigers makkelijk te vinden zijn. Hoe dan ook, Dodeigne is een speler om in de gaten te houden! In februari 2021 tekende hij zijn eerste profcontract bij de club.

Noah Dodeigne scoorde vorig jaar nog dit knap doelpunt voor de beloften van Standard: 

Ook interessant