Ooit 1 match voor Tottenham... ex-ploegmaat van Benzema en Modric speelt nu in 1ste Provinciale

Dorian Dervite, de kans dat je ooit nog van deze speler gehoord hebt, is zeer klein. Niet verwonderlijk, want de Franse verdediger komt uit voor Sassport Boezinge uit Eerste Provinciale. De 35-jarige Fransman heeft echter een verleden bij Tottenham Hotspur en speelde er één officiële match voor het A-elftal. Dat een Frans ex-jeugdinternational met een verleden in Engeland in de Belgische Eerste Provinciale speelt, is alleszinds zeer zeldzaam. Tijd om hem wat beter te leren kennen!

Dorian Dervite Tottenham

Dorian Dervite werd geboren op 25 juli 1988 en is op moment van schrijven 35 jaar oud. De verdediger speelde in de jeugd van Lille OSC toen hij in 2006 de overstap maakte naar Tottenham Hotspur. Daar speelde hij één officiële wedstrijd voor het A-elftal. In de EFL Cup in 2006/2007 stond hij toen 120 minuten (inclusief verlengingen dus) op het veld tegen Port Vale, aan de zijde van onder meer Defoe en Berbatov. Verder zat hij ook enkele keren op de bank, bijvoorbeeld in wedstrijden waar Gareth Bale en Luka Modric in de basis vertoefden. In 2009 werd Dervite door de Spurs verhuurd aan Southend United. Via Villarreal B, Charlton Ahtletic en Boston Wanderers kwam hij in 2018 in België terecht.

Dorian Dervite Charleroi NAC Breda Roeselare

In het seizoen 2018/2019 speelde Dervite twee wedstrijden voor Sporting Charleroi. Hij kreeg er weinig speelminuten en werd een half seizoen later dan ook uitgeleend aan het Nederlandse NAC Breda. Na een transfer naar Doxa Katokopia uit Cyprus, keerde hij in 2020 terug naar België om er voor KSV Roeselare uit te komen, toen in de Belgische Derde Klasse (Eerste Nationale). Sindsdien komt hij uit in de lagere reeksen van het Belgisch voetbal, momenteel bij Sassport Boezinge in Eerste Provinciale (West-Vlaanderen).

Dorian Dervite Mons Dottignies Boezinge

Toen Roeselare in 2020 failliet werd verklaard, kwam Dervite zonder club te zitten. Een maand later werd hij echter opgepikt door RAQ Mons 44, momenteel aan kop in Tweede Nationale, maar toen nog in Derde Nationale actief. In de zomer van 2022 trok hij echter naar Dottignies Sport uit Eerste Provinciale. Afgelopen zomer ruilde hij die club dan weer in voor reeksgenoot Sassport Boezinge. Dorian Pierre Dervite-Vaussoue scoorde afgelopen weekend de openingsgoal tegen KFC Varsenare A en is er een vaste waarde. Zjn club staat vierde in het klassement.

Frans ex-jeugdinternational

Dorian Dervite was in zijn jonge jaren ook een Frans jeugdinternational. Zo kwam hij uit voor de U16, U17, U18, U19 en U21 van Frankrijk. Hij stond onder meer aan de zijde van 'sterren' als Karim Benzema, Etienne Capoue, Moussa Sissoko, Steven Nzonzi, Anthony Modeste en Mamadou Sakho. Als je weet dat hij bij Tottenham ook met heel wat toppers samenspeelde, is het straf dat hij op zijn 35ste nu in Eerste Provinciale speelt. Een man met een serieuze rugzak. Vier jaar geleden speelde hij gewoon nog in de Eredivisie bij NAC Breda...

Dorian Dervite ging bij Bolton nog viraal met dit dramatisch schot op doel: