Wie is Frank Raes?

Wie is Frank Raes?

Frank Raes werd geboren op 4 maart 1954 te Brasschaat. Tot en met 28 december 2021 was hij de vaste presentator van Extra Time op Canvas. In het verleden heeft hij ook voor de radio gewerkt en presenteerde hij tal van televisieprogramma's zoals Sportweekend. 

Hoe oud is Frank Raes? 

Frank Raes werd in maart 2022 66 jaar.  

Wat heeft Frank Raes gestudeerd? 

In 1978 studeerde Frank Raes af als licentiaat in de Germaanse filologie. 

Heeft Frank Raes zelf gevoetbald? 

Ja, hij was zelfs een zeer goede voetballer. Bij zijn favoriete club Beerschot schopte hij het tot de beloften of reserves, zoals ze het noemden in die tijd. 

Hoe begon Frank Raes bij de VRT? 

Na zijn licentiaat solliciteerde hij meteen voor een plekje bij de BRT-radiosportredactie van Jan Wauters. Daar begon hij in 1980 zijn carrière bij Radio 1. 

Wat is de favoriete voetbalploeg van Frank Raes? 

Zonder twijfel is dat Beerschot. Frank Raes heeft er zelf nog gevoetbald en is nog altijd groot fan van de club uit Antwerpen. 

Welke jobs heeft Frank Raes allemaal uitgeoefend? 

Frank Raes was en is nog altijd een manusje-van-alles. Zo was hij presentator, commentator, reportagemaker en eindredacteur. Hij groeide uit tot een vaste waarde binnen de sportjournalistiek in België. 

Welke programma's heeft Frank Raes gepresenteerd? 

In 1988 maakte Frank Raes de overstap naar de tv-sportredactie en daar presenteerde hij tal van programma's: Sport op Zaterdag, Sportmiddag, Sport Extra, Niet te Wissen en Sportweekend. Uiteraard is hij ook zeer bekend geworden door twaalf jaar lang Extra Time te presenteren. 

Hoeveel WK's en EK's heeft Frank Raes meegemaakt? 

Als live-commentator maakte Frank Raes maar liefst acht WK's, vier EK's en vier Olympische Spelen mee. 

Wanneer ging Frank Raes op pensioen? 

Eigenlijk ging hij in 2019 al op pensioen, maar toen bleef hij nog al zijn functies uitoefenen op zelfstandige basis. Zo was hij in de zomer van 2021 nog invaller voor de sportrubriek in Het Journaal en voor Sportweekend. Uiteindelijk verliet hij eind 2021 definitief de VRT

Geeft Frank Raes nog commentaar? 

Zelfs nadat hij gestopt is bij de VRT is Frank Raes nog steeds actief. Tegenwoordig is hij commentator voor Eleven Sports. Daar doet hij vooral wedstrijden van de Jupiler Pro League. 

Schreef Frank Raes een boek? 

Frank Raes schreef in totaal maar liefst zes boeken. De bekendste zijn de biografie Ik, Rik Coppens en Een hart voor voetbal. 

Is Frank Raes nog samen met Cath Luyten? 

In 2004 trouwde Frank Raes voor een tweede keer, dit keer met Cath Luyten, maar dat huwelijk liep spaak in 2018. Samen hebben ze een zoon (Bill) van veertien jaar. Cath Luyten is 23 jaar jonger dan Frank Raes en is vooral bekend als televisiepresentatrice. Zij heeft ondertussen al een andere vriend. De twee gingen in vriendschap uit elkaar. In De Standard kwam het s*ksleven van Cath Luyten aan bod en daar had ze nogal een opvallende mening over: "S*ks is ontzettend belangrijk in het leven. Een week zonder en ik word chagrijnig. Volgens mij is het wetenschappelijk bewezen dat te weinig s*ks nefast is voor je gezondheid. Logisch, want vrijen maakt je niet alleen fysiek losser, ook mentaal bevrijdt het je even van alle zorgen. Ik word er gelukkig van." 

Heeft Frank Raes kinderen? 

Frank Raes heeft in totaal vier kinderen. Zoals gezegd met Cath Luyten heeft hij één zoon, maar daarnaast heeft hij nog drie oudere zonen uit een vorige relatie. 

Heeft Frank Raes een broer? 

Frank Raes is de broer van Jan Raes. Hij is vooral bekend als musicus en was vroeger algemeen directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. 

Heeft Frank Raes hobby's? 

Frank Raes is een fervent amateur-fotograaf en dat is ook te zien op zijn social media. Op zijn Instagramaccount post hij geregeld heerlijke foto's, meestal van de natuur, waaruit blijkt dat hij een zeer goed fotograaf is. Hij heeft bijna 14.000 volgers op zijn Instagramaccount