Beerschot 3 matchen voor einde al zeker van degradatie: zo deden 9 voorgaande hekkensluiters het

Het doek is gevallen voor Beerschot. Op de 31ste speeldag verloren ze in eigen huis met 0-2 van KAA Gent en ging de voorlaatste Seraing met 0-1 winnen bij Standard. Daarmee werd de kloof tussen Beerschot en Seraing vergroot tot tien punten. Met nog maar drie wedstrijden voor de boeg geraken de Ratten nooit meer weg van de laatste plaats. Wij van Voetbalflitsen doken de geschiedenisboeken in om te kijken hoeveel speeldagen er nog gespeeld moesten worden nadat de laatste al zeker was van degradatie. Of met andere woorden: hoe vroeg de hekkensluiter zeker was van degradatie.

Beerschot

Als we een blik werpen op de laatste zeven jaar dan zien we meteen dat de strijd om degradatie vaak tot op de laatste speeldag spannend was. Van de laatste zes degradanten werd het lot van OH Leuven, Westerlo, KV Mechelen en Moeskroen pas op de laatste speeldag beslist. Enkel Lokeren wisten in 2019 op twee speeldagen van het einde al dat ze gingen zakken. Met nog drie speeldagen te gaan is Beerschot bij de slechtste van de klas in de afgelopen tien jaren. 

Play-Off 3

Sinds 2012 degradeerde de laatste niet zomaar meteen na de reguliere competitie. Van 2012 tot 2015 was er Play-Off 3. Dat waren maximaal vijf wedstrijden tussen het nummer vijftien en het nummer zestien. De voorlaatste begon aan die wedstrijden met drie punten meer en ze hadden ook een thuiswedstrijd meer. Na de onderlinge duels werd beslist wie moest degraderen. Cercle Brugge, RAEC Mons, Beerschot en Sint-Truiden zakten destijds pas na deze minicompetitie, dus niet meteen na de reguliere competitie. De winnaar van PO3 speelde dan nog eindronde tegen tweedeklassers. In 2020 waren er geen degradanten wegens corona.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link