Exact 20 jaar geleden: RSCA-fans bestormen veld van Beveren en zetten de polonaise in (VIDEO)

Het is vandaag exact 20 jaar geleden dat Anderlecht met 3-0 onderuit ging op het veld van SK Beveren. Erger nog, de wedstrijd eindigde uiteindelijk op 5-0 na wangedrag van de RSCA-supporters. Zij bestormden namelijk het veld na de derde goal van de thuisploeg. Ondanks dat Anderlecht-middenvelder Walter Baseggio de gemoederen probeerde te bedaren, werd de match vroegtijdig afgefloten. De politie moest zelf hardhandig inrijpen. Tijd om hier nog even bij stil te staan.

Beveren-Anderlecht 2003

Bij KSK Beveren stonden in die periode heel wat Ivorianen op het veld. Denk maar aan Emmanuel Eboué, Gilles Yapi, Yaya Touré en Zézéto. Bij de bezoekers stelde Hugo Broos spelers op als Daniel Zitka, Michal Zewlakow, Besnik Hasi, Walter Baseggio, Aruna Dindane en Nenad Jestrovic. Op 25 mei 2003, de laatste speeldag van het seizoen, kwam Beveren al snel op voorsprong. Zézéto scoorde zijn elfde goal van het seizoen in de twaalfde minuut. Gilles Yapi kon net voor rust de 2-0 scoren, terwijl Kristof Lardenoit de thuisploeg op een onverhoopte 3-0 zette, zo'n kwartier voor tijd. De Anderlecht-fans waren razend. Ze eindigden dat seizoen niet alleen tweede na aartsrivaal Club Brugge, ze zagen ook een schandalige prestatie op het veld van SK Beveren, het nummer elf. En dat nadat paars-wit tien matchen op een rij had gewonnen. De supporters maakten de schande compleet.

Anderlecht-fans bestormen het veld op de Freethiel

Hieronder zien we een wedstrijdsamenvatting van Beveren-Anderlecht, vandaag exact twintig jaar geleden. Vanaf minuut 8:22 zien we de kwade Anderlecht-fans het veld bestormen. Ze baanden zich een weg naar het veld en moesten worden tegengehouden door de vele stewards. Uiteindelijk werd ook de politie ingezet. Opvallend: enkele Anderlecht-fans zetten zelfs de polonaise in, een cynische zet na de wanprestatie tegen Beveren. Het resultaat werd omgezet in een 5-0 forfaitscore.

Ook interessant