Ex-supertalent van RSCA zit op z'n 29e al voor de 5e keer zonder club ... vorig jaar nog 2e Nationale

Zegt de naam Nathan Kabasele je nog iets? Het zou best kunnen, want de man gaat toch al lang mee in de voetballerij. Op zestienjarige leeftijd maakte het supertalent van Anderlecht zijn debuut voor het eerste elftal van paars-wit. Er werd énorm veel van hem verwacht, maar helaas kon hij die loodzware verwachtingen geen moment inlossen. Tegenwoordig zit de aanvaller al voor de vijfde keer in zijn carrière zonder club, en dat op zijn 29ste...

Nathan Kabasele Anderlecht

Nathan Kabasele werd opgeleid bij RSC Anderlecht en zou uiteindelijk 30 wedstrijden spelen voor de Belgische recordkampioen. Daarin kwam hij zes keer tot scoren en gaf hij ook twee assists. De Belg werd daarna aan talloze clubs uitgeleend: van Westerlo en Torino tot De Graafschap en Moeskroen. Enkel bij De Graafschap liep het echt nog lekker. Maar kansen bij Anderlecht kreeg hij dus niet meer. In 2018 werd hij officieel verkocht aan het Turkse Gazisehir, waardoor hij paars-wit uiteindelijk met twee landstitels achter zijn naam zou verlaten. Bij Gazisehir speelde hij geen seconde en werd hij opnieuw uitgeleend aan - jawel - Union Saint-Gilloise.

Kabasele KVK Westhoek

Nathan Kabasele is doorheen zijn carrière een serieuze clubhopper geweest, zoveel is duidelijk. Na zijn Turks avontuur viel hij maar liefst drie keer zonder club. Telkens werd hij opgepikt, respectievelijk door FC Voluntari, Al-Diwaniya SC en AS Vita Club, maar grote succesverhalen werden dat niet. De centrumspits zat in januari 2022 opnieuw zonder club en werd in de zomer opgepikt door KVK Westhoek, een club uit Tweede Nationale. Daar zou hij uiteindelijk na enkele maanden en slechts 21 minuten op de teller alweer zonder club vallen. Momenteel zit hij al een klein jaar zonder club, en dat op zijn 29ste. Ooit een talent van Anderlecht die op jonge leeftijd mocht debuteren voor de A-ploeg, en nu voor zijn dertigste al voor de vijfde keer zonder club.deze winter een vierde keer zonder club. Kabasele scoorde ooit nog vier goals in acht wedstrijden voor de Belgische U21. Ook Smaïl Prevljak zit momenteel zonder club.

In 2011 werd Kabasele nog vergeleken met Cristiano Ronaldo: