Drama voor JPL-club: jonge Belg scheurt enkele dagen na zijn transfer zijn kruisbanden af

OH Leuven kende een grijs seizoen en is erop gebrand om komend seizoen beter te doen in de Jupiler Pro League. Veel versterkingen waren er nog niet, enkel Ezechiel Banzuzi en Raz Shlomo kwamen al definitief over van respectievelijk NAC Breda en Maccabi Netanya. Ook Alexandro Calut wordt voor één seizoen gehuurd van Standard Luik, maar door die naam moeten we helaas al (tijdelijk) een streep trekken. De Belgische linksachter scheurde namelijk zijn kruisbanden.

Calut Standard Luik

Alexandro Calut is een 20-jarige Belgische linksachter die sinds 2016 uitkomt voor Standard Luik. De jonge linksachter maakte op 23 januari 2022 zijn debuut voor de Rouches in het 2-2 gelijkspel tegen Club Brugge. Calut stond toen meteen 90 minuten in de basis en zou zijn plek zeven wedstrijden op rij behouden. Geleidelijk aan slinkten zijn speelminuten en vorig seizoen mocht hij 26 minuten meespelen bij het A-elftal. Toen de linksachter op speeldag één meteen rood pakte tegen KAA Gent, leek het alsof hij plots niet meer in de plannen van Ronny Deila paste.

Alexandro Calut OH Leuven kruisbanden gescheurd

Calut kwam voornamelijk uit in de Challenger Pro League bij de beloften van Standard, maar wil komend seizoen zijn kans grijpen in de Jupiler Pro League. Bij de A-ploeg van Standard zal dat wellicht niet lukken en daardoor werd hij uitgeleend aan OH Leuven. Calut scheurde echter enkele dagen na zijn transfer zijn kruisbanden, waardoor hij meteen meerdere maanden buiten strijd is. Wanneer zijn terugkeer wordt verwacht, is natuurlijk nog onduidelijk, maar sowieso dreigt hij al een half seizoen te missen. Een serieuze aderlating voor alle partijen in kwestie. Wij wensen de jonge Belg veel beterschap toe!

Het nieuws raakte vorige week bekend:

Calut kwam vorig seizoen voornamelijk uit bij SL16 FC in de Challenger Pro League. Daar was hij meermaals belangrijk: 

Ook interessant