Na vrij degelijke 13/30 ... 'gekende' 2de Nationaler staat plots voorlaatste na zwakke reeks van 2/27!

KFC Turnhout, voluit Kempische Football Club Turnhout, is een voetbalploeg uit Tweede Nationale. De kans dat ze gaan degraderen, is echter vrij groot. Ze zijn namelijk bezig aan een erbarmelijke reeks van 2/27. En dat terwijl ze nog vrij aardig aan het seizoen begonnen waren, een enorm contrast dus. Ook KFC Diest is dit seizoen echt niet goed bezig. Tijd om hier wat even bij stil te staan!

KFC Turnhout

KFC Turnhout werd opgericht in het seizoen 1912, maar fusioneerde in 2015 met FC Turnhout. De club draagt het stamnummer 148 en heeft als bijnaam 'De Binken'. Ze spelen in het blauw en wit en zijn natuurlijk afkomstig uit de Antwerpse gemeente Turnhout. Ze speelden in hun verre verleden maar liefst drie seizoenen in de Belgische Eerste Klasse en bleven al zo'n negentig jaren in de hogere regionen van het Belgische voetbal voetballen. Zo kwamen ze al sinds de jaren '20 niet meer uit in de Provinciale reeksen.

Van Derde naar Tweede Nationale

Vorig seizoen promoveerde Turnhout onverhoopt van Derde naar Tweede Nationale. Ze eindigden na de reguliere competitie namelijk pas vijfde, maar konden promoveren via de eindronde. Enkele maanden later blijkt die stap toch te groot te zijn en het niveau iets te hoog te liggen in Tweede Nationale. KFC Turnhout staat na negentien speeldagen namelijk zeventiende en voorlaatste in Tweede Nationale B. Met vijftien punten laten ze enkel de U23 van Beerschot achter zich.

Erbarmelijke reeks

KFC Turnhout begon het seizoen, gezien haar ambities voor het behoud, vrij degelijk met een 13/30, maar daarna liep het volledig mis. Ze konden namelijk al negen matchen niet meer winnen. Op 5 november werd nog met 4-3 gewonnen van Sporting Hasselt (de huidige nummer vier), maar daarna volgden slechts twee punten uit negen matchen: 2/27 dus met andere woorden. De enige twee punten werden gepakt tegen RC Mechelen en afgelopen week tegen SK Londerzeel, eigenlijk twee ploegen die vrij ver boven Turnhout staan. Het is wel het eerste puntengewin sinds lange tijd, want hiervoor werden zes partijen op een rij verloren. Er is een serieuze ommekeer nodig indien Turnhout niet wil zakken naar Derde Nationale.

Stadsparkstadion

Haar thuiswedstrijden werkt KFC Turnhout trouwens af in het Stadsparkstadion, dat plaats biedt aan zo'n 3.000 toeschouwers. Het stadion is multifunctioneel en heeft ook een atletiekpiste liggen. We moeten toegeven: de setting is geweldig en prachtig om te zien! 

Ook interessant