Eén puntje... Gloednieuwe fusieclub uit 3de Provinciale kon nog niet winnen en staat voorlaatste

Een fusie tussen twee teams kan erg goed uitdraaien, maar soms loopt het ook wat moeizamer. Voor het in 2023 opgerichte VV Groot Kapelle is voorlopig het tweede van toepassing. De club is actief in de Derde Provinciale van Vlaams-Brabant en wist na zeven wedstrijden de drie punten nog niet te pakken. De gemeente investeerde recent nog hevig in nieuwe kunstgrasvelden...

VV Groot Kapelle fusie

In 2014 was er al sprake over een fusie tussen de twee clubs uit Kapelle-op-den-bos, maar toen liep het stuk. Dit jaar kwam het wel zover. VV Groot Kapelle werd in 2023 gevormd uit de fusie van FC Ramsdonk en FC Eendracht Kapelle-op-den-bos. Beide waren voor de fusie actief in de Derde Provinciale reeks van Vlaams-Brabant. Het stamnummer van FC Ramsdonk wordt behouden aangezien Kapelle-op-den-bos op een degradatieplek eindigde. De fusieclub mag dit seizoen in dezelfde reeks blijven spelen. Na zeven speeldagen in de competitie kon de club uit Vlaams-Brabant slechts één puntje pakken, thuis tegen FC Strombeek. 

VV Groot Kapelle investering

De gemeente Kapelle-op-den-bos laat er geen gras over groeien en investeerde meteen fors in verbeterde infrastructuur. Er werden twee nieuwe kunstgrasvelden aangelegd en binnenkort komen er ook nieuwe ballenvangers en privacyschermen voor de buurtbewoners. Daarnaast werd er een renteloze lening van 250.000 euro toegestaan om de asbestproblemen aan te pakken. De gemeente zelf investeert ook nog om 50 nieuwe parkeerplaatsen aan te leggen. Op lange termijn is het de bedoeling dat ruimte ook gebruikt wordt voor sportdagen en de speelpleinwerking. 

Ook interessant