Twee jaar terug kampioen! 3de Nationaler start seizoen ijzersterk met 21/21 en clubrecord...

Na de vijfde plek en eindronde van vorig jaar waren de verwachtingen bij KSC Wielsbeke ongetwijfeld opnieuw hoog. De club promoveerde slechts twee seizoenen geleden naar de Nationale reeksen na de titel in Eerste Provinciale. Dit seizoensbegin is voorlopig alles waar ze op hoopten en misschien zelfs nog meer.

KSC Wielsbeke clubrecord

"Misschien wel de sterkste kern in de clubgeschiedenis." Zo omschreef één van de bestuursleden van KSC Wielsbeke de kwaliteit in de selectie. Dit is ook te zien aan de resultaten op het veld: de West-Vlaamse club staat, net als La Louvière in Eerste Nationale, eerste met al zeven punten voorsprong na even veel gespeelde wedstrijden. Het haalde 21/21, een clubrecord, en incasseerde slechts vijf tegendoelpunten. Wielsbeke wist zowel Hamme als SK Roeselare, beiden bezegeld als titelkandidaten, te verslaan en het lijkt er niet op dat de club weldra zal stilvallen. Volgens kapitein Glenn Maddens, die al zo'n tien jaar actief is bij de club, is volwassenheid en vriendschap het recept voor hun succesvolle start.

KSC Wielsbeke geschiedenis

KSC Wielsbeke werd opgericht in 1960 en ging toen van start in de Vierde Provinciale. Daar bleef de club zo'n tien jaar, totdat ze in 1971 promoveerde naar Derde Provinciale. Toen ging het vlot en zaten ze na enkele seizoen al in de Eerste Provinciale. Daar zaten ze enkele jaren vast en in 1983 speelden ze kampioen en promoveerden ze naar de Vierde Klasse. 

Fusie

In 2000 fusioneerden ze zich met SK Ooigem, een club uit de laagste provinciale reeks. Maar ze bleven gewoon verder voetballen onder de naam Wielsbeke en ook in dezelfde reeks. In het seizoen 2007/2008 werden ze kampioen in Vierde Klasse en promoveerden ze naar de Derde Klasse. In 2010 waren er plannen om te fusioneren met Racing Waregem, maar die plannen gingen niet door. De club met geel als clubkleur kende problemen en degradeerde twee seizoenen op een rij. Na promotie in 2022 mocht de club weer voetballen in de Nationale reeksen. Vorig seizoen behaalden ze een mooie vijfde plek en speelde het de eindronde. Dit jaar (opnieuw) de titel?

Bekijk hieronder de spelersvoorstelling van KSC Wielsbeke voor dit seizoen:

Ook interessant