Alle scenario's voor Club Brugge in de CL op een rijtje: 2de, 3de en 4de plek nog mogelijk

Club Brugge verloor woensdag met 4-1 van Manchester City en blijft zo op vier punten steken in deze Champions League-campagne. Minstens even belangrijk was het resultaat in RB Leipzig-PSG met het oog op de derde plek. PSG leek lang op weg naar de zege, maar in de extra tijd scoorde Leipzig nog de gelijkmaker. Het pakt zo zijn eerste punt in deze campagne en dat is een serieuze domper voor Club

Club-Leipzig

Het verschil tussen Club Brugge en Leipzig bedraagt nu drie punten met nog twee matchen te gaan. De volgende match van Club Brugge, thuis tegen Leipzig, wordt dus cruciaal. Minstens een punt pakken en blauw-zwart is zeker van de derde plek, wat recht geeft op Europa League-voetbal na nieuwjaar. Maar als Leipzig komt winnen op Jan Breydel, dan springt Leipzig sowieso over Club. Ook al wint Leipzig maar met één goal verschil (de heenmatch werd 1-2), dan nog is het doelsaldo van de Duitsers in elk geval beter dan die van Club. Indien Leipzig had verloren van PSG, dan moesten zij ook nog punten pakken tegen City, wat dus nu niet per se hoeft.

PSG

Stel dat Club Brugge verliest van Leipzig, zal het zelf beter moeten doen in PSG dan Leipzig thuis tegen City. De kans dat City met een B-ploeg aantreedt is groot als de Citizens hun komende thuismatch tegen PSG winnen en zeker zijn van de groepswinst. Of indien Club met slechts één goal verliest van PSG, moet je hopen dat het doelsaldo van Club uiteindelijk beter wordt dan die van Leipzig, maar dan hang je volledig af van de match tussen RBL en City.

2de plek

Raar, maar waar. Club Brugge moet vrezen voor haar derde plek, maar kan tegelijk ook nog dromen van een tweede plek en dus overwintering in de Champions League. Indien PSG 0 op 6 pakt en Club Brugge pakt minstens 4 op 6 (met winst op PSG), dan stoot Club Brugge door in de Champions League. Stel dat City 0 op 6 pakt, thuis tegen PSG en op het veld van Leipzig, en Club Brugge pakt het maximum van de punten, dan wordt City derde. Een scenario dat uiteraard tamelijk onrealistisch is, maar mathematisch is het wel mogelijk.

club brugge rb leipzig