Kent u hem nog? Ex-Anderlecht-speler ziet zijn contract niet verlengd worden na promotie naar Ligue 1

RC Lens zal volgend seizoen uitkomen in de Ligue 1, de Franse hoogste klasse. Dat zal het wel doen zonder 12-voudig Rode Duivel Guillaume Gillet. De Belgische middenvelder speelde nochtans een belangrijke rol in de promotie maar toch besloot de Franse promovendus om zijn contract niet te verlengen. Iedereen kent Gillet wel nog van zijn periode bij RSC Anderlecht. Hij speelde 8 jaar voor Paars-Wit ofwel 330 (!) wedstrijden. Daarin maakte hij maar liefst 62 goals en gaf 40 assists. 

Waar begon het allemaal?

Via RFC Liège en CS Visé kwam Gillet in 2005 terecht bij KAS Eupen. Na 1 seizoen in de Oostkatons volgde de overstap naar KAA Gent. In 2 seizoenen voor de Gentenaren speelde hij 57 wedstrijden en scoorde 4 goals. Dan maakte hij de transfer naar RSC Anderlecht. Zijn laatste jaar onder contract bij RSCA werd hij uitgeleend aan het Franse SC Bastia. Bij terugkomst in Brussel werd hij pas na een halfseizoen verkocht aan FC Nantes.

Griekenland

Hij speelde een anderhalf seizoen voor FC Nantes waarna hij richting Griekenland trok. Daar zette zijn krabbel onder een contract van Olympiakos Piraeus. In de zomer van 2018 keerde hij terug na Frankrijk om bij RC Lens te spelen. Daar zorgde hij dit jaar mee voor de promotie maar zal volgend jaar niet in de Ligue 1 spelen, althans niet met RC Lens. 

Hij maakte het zelf bekend op Instagram: