Kent u hem nog? Ex-KV Mechelen-doelman speelt in de Premier League na juridisch steekspel

De 'transfer' van Michael Verrips van KV Mechelen naar Sheffield United had heel wat voeten in de aarde. Een transfer kun je het niet echt noemen, want na de veroordeling van KV Mechelen in de zaak ‘Propere Handen’ verbrak Verrips zijn contract bij KV. Als zelfverklaarde vrije speler tekende hij enkele dagen later een contract bij de Engelse promovendus Sheffield United. KV Mechelen vocht de ‘transfer’ van Verrips aan bij de FIFA.

Waar begon het allemaal?

Michael Verrips speelde in de jeugd van PSV Eindhoven, Vitesse en FC Twente. Uiteindelijk speelde hij voor Jong Twente toen Sparta Rotterdam hem kwam halen. Een jaar later werd hij verhuurt aan MVV en daar wist hij de interesse te trekken van KV Mechelen, die toen in 1B speelde. Verrips speelde een sterk seizoen met de titel in 1B en de Beker van België als beloning. Daarna gebeurde het hele gedoe rond de transfer waardoor zijn debuut voor Sheffield United ook heel lang uitbleef. Toen hij eenmaal zijn debuut mocht maken tegen vijfdeklasser AFC Fylde in de FA Cup, moest hij na 41min geblesseerd naar de kant.

Dit had KV Mechelen nog te zeggen over de transfer:

Volg ons op Instagram: 

Volg ons op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Hahaha, deze klassieker blijft goed! Je 2de en 4de @ zijn de man met de badmuts 😅 ##fail##funny##beach##football##foryou##foryoupage

♬ Prank master - Tik Tok

!NIEUW! Volg ons nu ook op YouTube: