PRACHTIG! Ex-Rode Duivel sluit carrière af bij 1B-club, waar hij vroeger al speelde

38 is 'ie er ondertussen al, Die Igor De Camargo. En nog lijkt er geen sleet op te zitten... Ondertussen is het al bijna negentien jaar geleden dat de Braziliaanse Belg écht doorbrak in de hoogste afdeling van het Belgisch voetbal. De spits krijgt dit seizoen echter nog maar weinig kansen bij zijn huidige club KV Mechelen, dus zoekt hij zijn (laatste?) heil nog bij een andere club: RWDM. De deal wordt een dezer beklonken, luidt het bij Het Nieuwsblad.

De Camargo RWDM

20 oktober 2001. Een datum die Igor waarschijnlijk wel bekend zal zijn, want een toen piepjonge De Camargo mocht toen enkele minuten invallen voor KRC Genk. Meer dan een paar optredens kwamen er dat seizoen niet en daarom werd hij uitgeleend aan kleine broer Heusden-Zolder. Daar liep het wel zeer vlot: met tien goals in 37 duels was De Camargo vertrokken voor een lange en mooie carrière.

Enkele jaren later trok hij naar het toenmalige Brussels, beter bekend als RWDM. Ook daar kon hij zeer mooie statistieken voorleggen... Met veertien goals in 28 matchen scoorde hij zowat om de twee wedstrijden. En het ziet er naar uit dat hij dat binnenkort weer zal kunnen doen. Volgens Het Nieuwsblad staat hij zéér dicht bij een terugkeer naar het oude nest.

Ook interessant