MUST VISIT! Derde Nationaler heeft uniek stadion met fenomenaal uitzicht ... awaydays?!

Royale Jeunesse Rochefortoise Jemelle Association, kortweg Union Rochefortoise, is een ploeg uit Derde Nationale. De club heeft als stamnummer 2799 en heeft wit en rood als clubkleuren. In 2020 fuseerde RJ Rochefortoise FC met FC Eprave om zo Union Rochefortoise te vormen. In het verleden speelde de Waalse club altijd in Eerste Provinciale of de Vierde Klasse. Wist jij trouwens dat Baptiste Schmisser tegenwoordig ook voetbalt in Derde Nationale?

Union Rochefortoise

Haar thuismatchen werkt Union Rochefortoise af in het Parc des Roches, met een capaciteit van zo'n 1.000 toeschouwers. 'Les Marcassins', want zo heet de bijnaam van de club, mogen zo tweewekelijks in een prachtig decor voetballen. Hieronder vind je enkele foto's over het prachtige stadion, of moeten we zeggen, het prachtige uitzicht in het Parc des Roches. We zien op de achtergrond de Notre-Dame de la Visitation.Adembenemend voor een stadje in Namen met amper 12.000 inwoners!

Derde Nationale

Union Rochefortoise staat momenteel op een zevende plek in haar reeks in Derde Nationale. Na vier wedstrijden werd twee keer gewonnen en twee keer verloren. De ploeg uit de provincie Namen eindigde vorig seizoen tweede, maar kon niet promoveren. Dit seizoen wel? Een andere traditieclub uit Derde Nationale is alvast KFC Diest.

In 2020 won RWDM nog met zware 1-8 cijfers op bezoek bij Union Rochefortoise (Croky Cup)

Ook interessant