Schotten maken GEHAKT van Jack Hendry na 4-1 nederlaag vs Frankrijk: "His best Maguire impression!"

Jack Hendry ruilde afgelopen zomer Club Brugge in voor Al-Ettifaq in Saoedi-Arabië, maar is nog altijdt titularis bij de Schotse nationale ploeg. Dinsdagavond kreeg de Schotse verdediger een lastige klant tegenover zich: het Frankrijk van Kylian Mbappé. Hoewel Schotland sinds zondag al zeker is van het EK, beleefde het geen leuke avond tegen de wereldkampioen van 2018. Frankrijk ging in een oefenwedstrijd met de overwinning aan de haal en de Schotten gingen met een duidelijke 4-1 eindstand de boot in.

Jack Hendry vs Frankrijk

Jack Hendry had geen al te leuke avond tegen Mbappé. Joakim Maehle, zo een andere ex-verdediger uit de Jupiler Pro League, maakte ook geen goede indruk bij zijn nationale ploeg. Hendry en zijn ploeggenoten kregen vier doelpunten tegen. De Schotse fans waren bijzonder hard voor Hendry die helemaal door de mand leek te vallen. We bundelden enkele reacties van ontevreden Schotten.

"Jack Hendry met zijn beste Maguire impressie"

"Saoudi ack Hendry krijgt helemaal op zijn donder"

"Jack Hendry vs Mbappé is het soort mismatch dat het moderne voetbal moest voorkomen."

"Jack Hendry is nog erger hij is gewoon een van die spelers die fouten maakt onhandig op de verkeerde plaats op het verkeerde moment en hij is alleen voetballer omdat hij 1 meter 75 is. In Schotland kwalificeert dat je als een internationale CB.​" 

"Jack Hendry is pis"

"Dat gebeurt (de 0-1 van Schotland) als je met een team van standvastige kerels speelt, maar ik verwacht dat Jack Hendry het spel zal saboteren."

"Opmerkelijk is dat de nieuwe rangers manager Jack Hendry tekende voor meer dan £6m, weken nadat een ander team £1m voor hem betaalde"

Jack Hendry vs Spanje

Tegen Spanje werd door het lichte buitenspel (volgens de UEFA) van Jack Hendry een doelpunt afgekeurd. Waardoor het land razend was op de ex-Club-verdediger, die 'ongelukkig in de weg stond'. 

Bekijk hier de fase:

De kritiek van de Schotten op Jack Hendry:

"Jack Hendry weer betrapt, hoe kan hij nog op het veld staan?"

"Jack Hendry, je hebt me al genoeg pijn bezorgd bij Celtic. Waarom?"

"Jack Hendry is een ezel" 

"Jack Hendry is een idioot" 

"Nou, het is officieel. Ex-Dundee speler Jack Hendry heeft de hoop op kwalificatie voor het hele land verpest" 

"Dat gebeurt er wanneer je Jack Hendry centraal achterin posteert" 

Jack Hendry vs Engeland

In de oefenpot met Engeland kon ex-Club Brugge-speler Jack Hendry ook al niet terugblikken op een geslaagde derby. Integendeel...

"Jack Hendry is een van de slechtste verdedigers die ooit voor Schotland heeft gespeeld."

"Engeland mag dan wel Harry Maguire hebben... Wij hebben Jack Hendry."

"Jack Hendry is een drama."

"Wie is Jack Hendry?"

"Fans van Schotland lachen met Harry Maguire, terwijl ze zelf spelen met Jack Hendry en Ryan Porteous als centrale verdedigers."

"Er is een reden waarom Jack Hendry in Saoedi-Arabië speelt."