Wie is Rein Van Helden, 21-jarige Belg die volop zijn kans krijgt bij STVV dit seizoen?

Er waait dit seizoen een volledig nieuwe wind door STVV. De Limburgers namen deze zomer afscheid van sterkhouders als Gianni Bruno en Toni Leistner en zetten massaal in op eigen jeugd. Nieuwe coach Thorsten Fink koos er vanaf speeldag één resoluut voor om jonge welpen voor de leeuwen te gooien. Enkelen daarvan wisten zich al te tonen in het competitiebegin. Maak kennis met Rein Van Helden, nieuwe sterkhouder achterin.

Wie is Rein Van Helden Sint-Truiden?

Rein Van Helden is een Belgische, actieve voetballer die dit seizoen uitkomt voor STVV in de Jupiler Pro League. Van Helden is geboren 24 juli 2002 en is momenteel dus 21 jaar. Als geboren Genkenaar is het niet onlogisch dat Van Helden ook de jeugdreeksen van KRC Genk doorliep. In 2016 maakte hij echter de oversteek naar de buren van Sint-Truiden. Daar werkte hij zich stelselmatig op. Vorig seizoen werd hij bij het MVV Maastricht gestald - in de Keuken Kampioen Divisie -, waar hij uitgroeide tot een sterkhouder. En dus besloot de technische staf van STVV om dit seizoen volop in te zetten op de jonge Belg. Hij stond al drie keer op rij in de basis bij het A-elftal en deed het uitstekend.

Rein Van Helden MVV Maastricht

Bij MVV Maastricht zette Van Helden vorig seizoen zijn eerste stappen in het profvoetbal. Dat verging hem goed, want in no-time groeide de centrale verdediger uit tot een vaste waarde. Hij zou er uiteindelijk 36 wedstrijden spelen, waarin hij goed was voor drie goals en één assist. Met 2885 speelminuten op de teller, kan Van Helden zeggen dat hij bijdroeg tot de knappe vijfde plaats. MVV streed zelfs voor promotie, maar moest de duimen leggen voor NAC Breda. 

Bekijk hieronder zijn eerste profgoal: