10 spelers die ooit 4 keer raak troffen in 1 JPL-wedstrijd, mét Gift Orban en Bosko Balaban!

Zondagmiddag scoorde Gift Orban maar liefst vier keer voor de Buffalo's tegen Zulte Waregem. Daarom hebben wij bij Voetbalflitsen een lijstje gemaakt met tien spelers die vier keer scoorden in één Jupiler Pro League-wedstrijd. Er zijn er natuurlijk nog een pak meer, maar wij kozen voor deze opvallendste namen. We vinden heel wat oud-Club Brugge-spelers terug in deze lijst. Denk maar aan Abdoulay Diaby die in 2015 goed was voor vier rozen in een 7-1 overwinning tegen Standard. Eerder maakten we al eens een lijstje over de tien actieve Franse voetballers met de meeste doelpunten in hun carrière, waaronder Jérémy Perbet.

Vier goals in één match Jupiler Pro League

Jelle Vossen, Paul Onuachu en Deniz Undav behoren natuurlijk tot de betere spitsen van de afgelopen seizoenen en zijn geen onverwachte namen in deze lijst. Een meer verrassende naam is die van Jef Delen. De voormalig linkervleugelverdediger van Westerlo scoorde in 2003 maar liefst vier keer tegen Moeskroen. Luc Nilis was een absolute topspits in zijn periode. Hij scoorde in 1992 vier doelpunten voor Anderlecht tegen KSV Waregem. Hamdi Harbaoui is natuurlijk ook geen onbekende naam voor de kijkers van de Jupiler Pro League.

Voor de volledigheid geven we hier alle namen mee: Gift Orban (KAA Gent), Paul Onuachu (KRC Genk), Deniz Undav (Union SG), Hamdi Harbaoui (Zulte Waregem), Jelle Vossen (Club Brugge), Abdoulay Diaby (Club Bugge), Ivan Perisic (Club Brugge), Bosko Balaban (Club Brugge), Jef Delen (Westerlo) en Luc Nilis (Anderlecht).

Gift Orban is een echte toptransfer gebleken voor de Buffalo's. Met vier doelpunten tegen Essevee had hij een groot aandeel in de 2-6 zege. Daarmee komt hij ook terecht in deze fantastische lijst. Bekijk hieronder zijn vier doelpunten:

Ook interessant