Scott Parker MET VOORSPRONG op 1: de 10 kortst aangebleven Club Brugge-coaches aller tijden!

Scott Parker en Club Brugge, het was geen 'match made in heaven'. Uiteindelijk zou de Engelse trainer slechts 67 dagen aan de slag zijn bij blauw-zwart, een diepterecord. Nooit eerder werd een Club Brugge-coach zo vroeg ontslagen. Daarom vonden wij het bij Voetbalflitsen tijd om even een lijstje maken met andere trainers die het ook niet lang uitzongen bij de landskampioen. Een overzicht:

Scott Parker 67 dagen

Met zijn 67 dagen is Scott Parker overduidelijk de kortst aangebleven hoofdcoach van Club Brugge aller tijden. Let wel: hoofdcoach, want interim-trainers tellen we uiteraard niet mee. De enige andere trainer die het geen honderd dagen kon rekken, was Juan Schwanner. De Hongaar met Chileense roots kon in het jaar 1963 amper 91 dagen aanblijven als hoofdcoach van Club Brugge.

Kortst aangebleven Club Brugge-coaches aller tijden

De andere acht trainers die het minst lang actief waren bij blauw-zwart: Spitz Kohn, Rik Coppens, Cedomir Janevski, Georges Leekens, Alfred Schreuder, Carl Hoefkens, Christoph Daum en Gilbert Gress. De ene naam zal al wat meer belletjes doen rinkelen dan de ander. Wat we wel concluderen is dat de meeste van deze coaches een flop werden. Enkel Alfred Schreuder en Christoph Daum werden eigenlijk een succes, maar bleven uit eigen overweging niet langer aan.

minst lang actieve trainers club brugge scott parker

De eerste wedstrijd van Club Brugge onder Christoph Daum: een derbyzege tegen Cercle Brugge. Met een wereldgoal van Nabil Dirar! De Duitser was een hit bij blauw-zwart, maar besloot zelf om niet in het Jan Breydelstadion te blijven.

En wie herinnert zich deze hilarische video nog? Een glansrol voor Christoph Daum!