Tweede Provincialer staat na 12 speeldagen al 9 punten los ... vorig seizoen net geen kampioen

We zijn nog maar twaalf speeldagen ver in Tweede Provinciale B van Oost-Vlaanderen, maar toch lijkt de toekomstige kampioen er nu al gekend. Terwijl FC Latem vorig seizoen nog drie punten tekortkwam voor de titel, staan ze nu al negen punten voor op eerste achtervolger Nokere-Kruishoutem. Met elf zeges en amper één gelijkspel zijn ze duidelijk te sterk voor deze reeks.

FC Latem

Vorig seizoen kwam FC Latem nog drie punten tekort om kampioen te worden in Tweede Provinciale, en ook via de eindronde lukte het niet om te promoveren. Nieuw seizoen, nieuwe kansen, en die grijpen de Oost-Vlamingen met beide handen aan. Na twaalf speeldagen staan ze dominant op kop met 34/36 en reeds negen punten voorsprong op Nokere-Kruishoutem. Serskamp-Schellebelle, de derde in de stand, staat zelfs al op elf punten. Latem speelde één keer gelijk tegen Nokere-Kruishoutem, maar won al haar overige wedstrijden. Op verplaatsing lieten ze zelfs nog een enkel punt liggen.

Kampioen in Tweede Provinciale?

"We moeten niet vals bescheiden doen, we hebben een ruime voorsprong op de nummers twee en drie, maar mogen niets aan het toeval overlaten. De weg naar de titel is nog lang. FC Latem werd vorig seizoen gekweld door een grote blessurelast wat mogelijk de titel heeft gekost. We moeten iedere wedstrijd met de juiste focus en mentaliteit blijven aanvatten. We hebben een grote spelerskern waardoor de concurrentie groot is. Iedereen moet blijven knokken voor zijn plaats, wat ons als groep nog sterker maakt.”, klinkt het bij FC Latem. Ook FC Bevel is dit seizoen sterk bezig in de Provinciale reeksen.

De supporters van FC Latem zijn zeer fanatiek:

Vorig seizoen was FC Latem al zeer sterk bezig:

Ook interessant