1ste Provincialer met serieuze Barcelona-vibes op weg naar 2de titel op een rij

Twee seizoenen op rij promoveren, zoveel ploegen maken het niet mee. Twee opeenvolgende seizoenen kampioen worden, dat is natuurlijk nog zeldzamer. Toch is er één Belgische amateurclub goed op weg om daarin te slagen. We hebben het hier over niemand minder dan KFC Bevel, een Antwerpse club die momenteel op kop staat in Eerste Provinciale.

KFC Bevel

KFC Bevel is een ploeg uit het Antwerpse die dit seizoen uitkomt in Eerste Provinciale. De Belgische amateurclub werd opgericht in 1924, heeft het stamnummer 1640 en speelt in het blauw en rood. Twee seizoenen geleden degradeerden ze uit Eerste Provinciale, maar vorig seizoen werden ze een reeks lager meteen kampioen. Dit seizoen zijn ze goed op weg om alweer te promoveren, en wie weet zelf door de titel te pakken. Na twaalf speeldagen staat Bevel namelijk eerste met 27 punten en vier punten voorsprong op eerste achtervolger Retie. Het zou al van de jaren 40 zijn dat Bevel nog eens in de Nationale reeksen zou spelen. Aan de andere kant is Olympia Wijgmaal dan weer zeer zwak bezig in het Belgisch amateurvoetbal.

FC Barcelona

Afgelopen weekend won Bevel nog met 7-0 van 's-Gravenwezel-Schilde. Het motto van de club luidt: "voetbal heeft meer dan twee doelen". Je verwacht het niet, maar het logo van KFC Bevel lijkt als twee druppels water op dat van FC Barcelona. De clubkleuren zijn hetzelfde, de jeugdopleiding is ook top en de afkorting van de club is eveneens FCB is, dus veel inspiratie was er verder niet nodig. Zie hieronder de treffende gelijkenissen die we best opvallend kunnen noemen:

Logo van FC Bevel lijkt op FC Barcelona

KFC Bevel in actie:

Ook interessant