Anderlecht-fans hebben vervelende mening over Gilles De Bilde na commentaar bij #CERAND

Anderlecht heeft zondagmiddag een knappe 0-3 zege geboekt op het veld van Cercle Brugge. Een terechte zege voor paars-wit, dat week na week meer aanspraak maakt op de titel. De Anderlecht-fans waren uiteraard tevreden en zagen spelers als Hazard, Dolberg, Stroeykens, Dreyer en Sardella als uitblinkers. Toch frustreerden ze zich tijdens de match toch aan enkele zaken.

Gilles De Bilde Cercle Brugge-Anderlecht

Na de eerste helft bleek al dat de RSCA-fans niet tevreden waren over de wedstrijdleiding. Maar ook over het commentaar bij DAZN hadden ze een mening. Zo vonden ze dat Gilles De Bilde (en in lichtere mate ook Aster Nzeyimana) geen goede indruk maakte. Lees even met ons mee: 

Gilles De Bilde Champions League-finale VTM

Gilles De Bilde is in de voetbalwereld duidelijk niet de meest geliefde co-commentator. Samen met zijn kompaan Dirk Deferme kreeg hij in de Champions Leaguef-inale van vorig seizoen nog veel kritiek.

Gilles De Bilde Sari Kees

Gilles De Bilde heeft geen favoriete club en probeert dus als journalist en co-commentator een neutrale houding aan te houden. Daarom dat hij begin dit jaar ook één van de presentatoren op het Gala van de Gouden Schoen was. De ex-profvoetballer ging viraal tijdens de show, maar dat was helaas niet op de manier waarop hij zelf gehoopt had. De Bilde herkende Sari Kees namelijk niet, de speelster van OH Leuven die één van de favorieten was om de vrouwelijke Gouden Schoen te winnen. De Bilde richtte zich tot de verkeerde persoon toen hij enkele vragen stelde. Een pijnlijk moment die je hieronder kan zien. 

Uiteraard kwam er massaal veel kritiek op deze actie: