Anderlecht en Gent krijgen hulp in Europa : "In het belang van het Belgisch voetbal"

Zowel RSC Anderlecht als KAA Gent plaatsten zich donderdagavond voor de laatste voorronde van de Conference League. De kans is daarom groot dat hun onderlinge wedstrijd op zondag 22 augustus uitgesteld wordt. Deze topper valt namelijk midden in het tweeluik met respectievelijk Vitesse en Rakow Czestochowa.

Antwerp-Genk

De Pro League heeft het mogelijk gemaakt voor Belgische clubs om uitstel te vragen voor hun competitiematch in functie van de Europese voorrondes. Zo werd de match tussen Antwerp en Genk op speeldag 5 ook al uitgesteld omdat Antwerp dan ook sowieso Europees speelt. Het is enkel mogelijk om uitstel te vragen in de voorrondes, in de poulefase is het niet meer mogelijk. 

Hein Vanhaezebrouck

Hein Vanhaezebrouck gaat er alvast vanuit dat dit het geval zal zijn. "Vorig jaar gebeurde dat ook, dus lijkt het me logisch dat dat nu opnieuw gebeurt in het belang van het Belgisch voetbal. Dan gaan we dus even een korte break hebben in ons zeer drukke programma, maar nu is het nog even doorbijten en daarbij rekenen we op de steun van het publiek om ons erdoor te sleuren." , aldus Vanhaezebrouck bij Sporza.

hein vanhaezebrouck uitstel anderlecht-gent

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link