Dit zijn de dreigementen van de Beerschotaanhang naar het bestuur

Komende zondag staat de stadsderby tussen Antwerp en Beerschot op het programma. Een beladen duel, want de hard kern van Beerschot dreigt ermee om de wedstrijd vroegtijdig stil te laten leggen. De Beerschotsupporters willen op deze manier protesteren tegen de huidige gang van zaken, waaronder de 1 op 24. 

Uit een gelekte opname van een gesprek met CEO van Beerschot Thorsten Theys en erevoorzitter Luk Lemmens is duidelijk te horen dat de dreigementen wel degelijk serieus moeten genomen worden. "Mannekes, wees realistisch: volgende week is er geen laatste fluitsignaal", klinkt het. "Als we opnieuw ten onder gaan zullen we op het veld stormen."

"De derby staat op het spel, en dat is voor ons het belangrijkste. Ik ga het jullie nu al zeggen: als we volgend weekend 2-0 achterstaan tegen de rust, sta ik niet in voor de gevolgen. Ik kan onze mensen niet tegenhouden, want dan gaan ze gewoon. "Ik ben baas op de tribune. Dat klinkt heel arrogant, maar dat is wel zo. Als wij zeggen dat we het laten ontploffen, dan gebeurt dat ook."