Wie is Siebe Wylin, het 19-jarig Belgisch talent van KV Oostende dat dit seizoen geregeld kansen krijgt?

Sinds jaar en dag staat onze Jupiler Pro League bekend als een competitie waarin talenten zich serieus kunnen ontwikkelen. Ook dit seizoen hebben we opnieuw al heel wat jonge snaken mogen aanschouwen. Daarbij denken we meteen Julien Duranville van Anderlecht. Maar ook bij de ietwat kleinere ploegen zagen we youngsters kansen krijgen. Eén daarvan is Siebe Wylin van KV Oostende. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Siebe Wylin van KV Oostende?

Siebe Wylin is een Belgische voetballer die actief is bij KV Oostende, uit de Jupiler Pro League. Wylin is geboren op 27 mei 2003 en is nu dus 19 jaar. De in Roeselare geboren jonge kerel speelde jarenlang in de jeugdreeksen van Club Brugge, maar koos in 2019 voor KV Oostende. Daar schatten ze de rechtsachter echt naar waarde, want op 10 oktober 2021 mocht Wylin al debuteren tegen Sint-Truiden, onder het bewind van Alexander Blessin. Ondertussen verzamelde Wylin al negentien matchen bij de Kustboys. Dit seizoen mocht hij onder andere starten op het veld van Club Brugge.

Siebe Wylin jeugdinternational en marktwaarde

Ook de nationale jeugdreeksen zijn Wylin niet vreemd. In het verleden kwam hij al in actie voor de U15, U16 en U17. Sinds november 2022 mag de West-Vlaming zich ook lid noemen van de U20, want Wesley Sonck liet hem opdraven tegen Portugal en Noorwegen. Tegen die laatste stond Wylin zelfs aan de aftrap, met ronkende namen als Johan Bakayoko, Noah Sadiki en Mario Stroeykens. Zijn marktwaarde wordt door gerenommeerde website transfermarkt.com ingeschat op €200.000.

Wylin is van alle markten thuis, zo blijkt:

Ook interessant