Wie is Faissal Al Mazyani, het 17-jarig Belgisch toptalent van KRC Genk en basisspeler in 1B?

Op de Belgische voetbalvelden loopt er heel wat jong talent rond. En zeker nu het format in de lagere reeksen is gewijzigd, met als gevolg dat belofteteams van 1A-ploegen er aantreden. Zo ook bij KRC Genk, dat met Jong Genk de beloften in de Challenger Pro League ziet spelen. De jonge Limburgers kennen een lastig eerste seizoen op dat niveau, maar hebben zonder enige twijfel alweer veel talent in de pijplijn. Denk maar aan Nolan Martens, die als verdediger al vijf assists gaf. Ook een vaste waarde: Faissal Al Mazyani. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Faissal Al Mazyani van KRC Genk?

Faissal Al Mazyani is een jonge voetballer die momenteel actief is bij Jong Genk, het belofteteam van KRC Genk. Hij werd geboren op 15 januari 2005 en is momenteel dus amper zeventien jaar. Bij Genk staat hij echter al lang te boek als een toptalent: hij kwam in 2015 over van Waasland-Beveren en tekende in mei 2021 een driejarig contract bij blauw-wit. Dit seizoen is hij een vaste waarde in het hart van de verdediging van Jong Genk, in 1B. In vijf van de laatste zes matchen stond hij aan de aftrap. In de Youth League scoorde Al Mazyani nog tegen Slavia Praag dit seizoen.

Faissal Al Mazyani nationale jeugdreeksen

Bij de voetbalbond kennen ze Al Mazyani al even. Met zijn Marokkaanse roots kan de centrumverdediger namelijk nog steeds voor Marokko kiezen. In de jeugdreeksen speelde hij ook al voor België. Zo deed hij in 2022 vijf keer mee met de U17, onder leiding van David Penneman. Wat later dat jaar maakte hij zelfs zijn debuut bij de U18, waar Wesley Sonck hem 80 minuten liet meedoen in de 1-3 overwinning tegen Faeröer. Al Mazyani speelde ook al mee met de Marokkaanse nationale ploeg, waar hij toen samen met Bilal El Khannouss aantrad. De marktwaarde van de jonge Belg staat momenteel al op €250.000.

Ook interessant