Voormalige, Belgische JPL-sensatie onthult: "Ik babbelde met Roberto Martinez, maar hield de boot af"

Anouar Ait El Hadj is een 20-jarige middenvelder van KRC Genk. Afgelopen winter maakte hij de overstap van RSC Anderlecht voor zo'n twee miljoen euro. Momenteel speelde hij nog maar 57 minuten voor de Limburgers, maar daar zal in de toekomst ongetwijfeld verandering in komen. De Marokkaanse Belg staat namelijk gekend als een groot talent. Die stempel kreeg hij na enkele prima wedstrijden voor paars-wit. Maar kiest hij nu voor Marokko of België? Ait El Hadj gaf een update en kwam met een vrij opvallende anekdote.

Anouar Ait El Hadj België of Marokko

"Ik ben er nog niet uit. Toen ik 18 was, heeft de Marokkaanse bondscoach Halilhodzic mij ooit benaderd. Ook met Roberto Martinez heb ik gebabbeld. Maar ik heb die boot afgehouden. Spelen voor Marokko zou mij fier maken. Maar België heeft mij en mijn familie alles gegeven. Ik zal wel kiezen als het zover is. Maar eerst zorgen dat ik me bij Genk in de ploeg knok.", klinkt het bij Anouar Ait El Hadj.

anouar ait el hadj belgië marokko

Geen officiële interland

De aanvallende middenvelder speelde wedstrijden voor de Belgische U16, U17, U18 en U21, en kwam nog geen enkele keer uit voor een Marokkaanse (jeugd)ploeg. Toch kan hij, omwille van zijn roots, nog steeds kiezen voor de nationale ploeg van Marokko. Zolang hij geen officiële interland heeft gespeeld voor een land, kan hij nog altijd kiezen tussen de twee. 

Halilhodzic

Onder Halilhodzic, de vorige bondscoach van Marokko, werd Anouar Ait El Hadj van dichtbij gevolgd. De Bosniër had contact met de toenmalige Anderlecht-middenvelder, maar tot een oproep kwam het nog niet. Momenteel speelt hij te weinig om in aanmerking te komen voor een selectie, maar zeg nooit nooit. Bilal El Khannouss is een goede vriend van Anouar Ait El Hadj, dus het is niet onrealistisch dat hij ook ooit voor Marokko zou kiezen.

anouar ait el hadj marokko

Voorlopig speelt Ait El Hadj vooral voor de beloften van Genk in de Challenger Pro League:

Ook interessant