Degradatiekandidaat nummer 1? Deze JPL-ploeg heeft het moeilijkste programma van allemaal

Het Jupiler Pro League-seizoen is nog maar net afgelopen of we kijken al vooruit naar de nieuwe jaargang. Donderdagmiddag werd namelijk de nieuwe kalender bekendgemaakt. We zagen onder meer dat Anderlecht een aartsmoeilijke start heeft met eerst Union away en Antwerp thuis. Maar welke club heeft nou echt hét moeilijkste seizoensbegin? Voetbalflitsen zocht het even uit.

KAS Eupen moeilijke start

Voetbalflitsen zette de eerste tien wedstrijden van Club Brugge en Anderlecht al even op een rijtje. Anderlecht heeft een ontzettende zwaar begin, maar daarna valt het wat beter mee. De ploeg met het moeilijkste schema lijkt ons echter KAS Eupen. De Panda's treffen eerst KVC Westerlo, vorig seizoen nog revelatie in de Jupiler Pro League en deelnemer van de Europe Play-Offs. Op speeldag twee trekt men naar Genk en op speeldag drie ontvangen ze thuis Club Brugge. Met in de eerste tien speeldagen ook nog Standard Luik thuis, Gent uit, Anderlecht thuis en  Antwerp uit, hebben ze het echt niet cadeau gekregen.

KAS Eupen degradatiekandidaat

KAS Eupen ontsnapte vorig seizoen nipt aan de degradatie en wordt daarom komend seizoen gezien als één van de grootste kandidaten om te zakken. Met deze moeilijke start zullen we meteen zien hoe sterk ze gewapend zijn. Als ze ze zich in het begin goed staande kunnen houden, dan ziet het er zeker niet slecht uit. Indien ze in de eerste weken amper punten kunnen sprokkelen, dan is het vroeg op het seizoen al meteen alarmfase rood. Laat ons niet vergeten dat er komend seizoen sowieso twee ploegen zakken en misschien zelfs drie. Het is nu aan Eupen om het tegendeel te bewijzen.

kas eupen seizoensstart

De laatste thuiswedstrijd van KAS Eupen was er ééntje om snel te vergeten. Er werd met maar liefst 1-5 verloren van Zulte Waregem. Uiteindelijk zonder erg, want de Panda's konden zich redden in de Jupiler Pro League, Essevee niet.