Buitenlandse recordkampioen eindigt op dramatische 7de plek ... ook 0 punten in de Europa League!

Het voetbalseizoen in de Zweedse competitie is inmiddels afgerond. De grote favoriet om terug de titel te pakken was het team van ex-Anderlecht-spits Isaac Thelin. Maar de Zweedse topclub eindigde op een teleurstellende zevende plek. Naast een zwak seizoen in de competitie stelde Malmö FF ook teleur in Europa, waar het onder andere twee keer verloor van onze Belgische eersteklasser Union Saint-Gilloise. 

Buitenlandse recordkampioen eindigt op dramatische 7de plek

In de laatste twaalf seizoenen mocht de Zweedse ploeg zeven keer de beker in de lucht steken. Afgelopen seizoen was dit een heel ander verhaal. Het team kent een verval met een troosteloze zevende plek, waardoor ze volgend seizoen niet actief zullen zijn op een Europees toernooi. De recordkampioen van Zweden telt al 22 kampioenschappen, waardoor ze verruit het meest succesvolle team zijn in de Allsvenskan (Zweedse competitie). De ploeg die dit jaar mag vieren, heet BK Häcken.

Puntenloos in de Europa League

Nul op achttien, dat zijn de zware cijfers voor Malmö FF in de Europa League. In een groep met Union Berlin, SC Braga en Union Saint-Gilloise was het op voorhand geen makkelijke opdracht. Union won twee keer van Malmö in de Europa League en ook in de Jupiler Pro League zijn ze volgens Peter Vandenbempt de revelatie. Een leuk seizoen was het dus niet voor de recordkampioen uit Zweden. 

Zie hieronder deze euforische beelden na het winnen van de competitie in 2021:

Ook interessant