Wie haalt hem binnen? Ooit gevreesde spits in de Jupiler Pro League, nu op zijn 31ste zonder club

Kennen jullie Kalifa Coulibaly nog? De 31-jarige aanvaller was jarenlang een gevreesde spits in onze Belgische competitie. Met zijn lengte van 1,97m is hij amper van de bal te zetten. Daarnaast is hij ook nog razensnel en enorm kopkrachtig. Maar heel wat clubs zien het momenteel niet meer in hem, want hij zit zonder club, net als Ayanda Patosi trouwens. Sinds afgelopen zomer was hij actief in Servië bij Rode Ster, maar daar is zijn contract al ontbonden. Opvallend.

Kalifa Coulibaly Jupiler Pro League

De Franse aanvaller met Malinse roots kwam in de zomer van 2014 naar ons land. Sporting Charleroi haalde hem transfervrij weg bij de B-ploeg van Paris Saint-Germain. Na één seizoen en 32 wedstrijden, waarin hij zeven keer scoorde en één assist gaf, had hij al de nodige indruk gemaakt op Hein Vanhaezebrouck. De coach van KAA Gent haalde hem naar Oost-Vlaanderen en zag in hem de ideale doublure voor Laurent Depoitre. Uiteindelijke speelde hij 85 wedstrijden voor de Buffalo's en scoorde hij 25 doelpunten. Hij was ook nog eens goed voor tien assists. 

Kalifa Coulibaly FC Nantes

Na zijn succesvolle periode bij KAA Gent trok hij terug richting Frankrijk. FC Nantes betaalde maar liefst 4,5 miljoen euro voor de Fransman en zag in hem hun nieuwste aanvalsleider. Ook daar deed hij het lang niet slecht. In totaal speelde hij er 110 wedstrijden, scoorde hij 26 doelpunten en gaf hij zes assists. Maar sinds zijn transfer van afgelopen zomer naar Rode Ster loopt het helemaal verkeerd. Hij speelde amper zeven wedstrijden en scoorde daarin één keer. Of hij nog een nieuwe club zal vinden, valt af te wachten.

Doelpunt Coulibaly voor Gent in CL-match tegen Wolfsburg

Ook interessant