Amper 23 jaar ... Ex-toptalent van RSC Anderlecht zit zonder club, maar waagt zijn kans bij 1A-club

In februari kregen we een opvallende transferaankondiging: Jorn Vancamp trok naar Finland. Het gewezen toptalent van Anderlecht ging er voetballen voor Ilves Edustus. Opvallende move, want Vancamp is nog altijd maar 23 jaar. Hij zat al een ganse tijd zonder club nadat zijn contract werd verbroken bij Beerschot. Maar ook aan dat Finse verhaal komt nu een einde. Hij is momenteel gratis op te pikken en één JPL-club is bezig om hem in te lijven. 

OH Leuven

Momenteel traint het ex-toptalent van Anderlecht mee met de B-kern van OH Leuven. Jorn Vancamp zit bij het tweede elftal omdat hij nog niet helemaal fit lijkt te zijn. Zodra hij helemaal fit is, is het de bedoeling dat hij zal aansluiten bij de hoofdmacht van Marc Brys. De onderhandelingen over een contract zijn dan ook volop aan de gang. Zo zouden we de ex-speler van Anderlecht en Beerschot, die ooit nog brons pakte op het WK U17, opnieuw aan het werk kunnen zien in de Jupiler Pro League. 

vancamp naar leuven

Jorn Vancamp

Jorn Vancamp bracht zijn jeugdopleiding door bij Anderlecht en werd er jarenlang gezien als een toptalent. Doorbreken bij eerste ploeg van Anderlecht lukte echter niet, mede door blessureleed. Daarna vertoefde hij nog bij ploegen als Roda JC, FC Eindhoven en Beerschot. 

Terugkeer naar België

Na drie zware blessures heeft hij maandenlang hard gewerkt aan zijn terugkeer. Nu hoopt hij dat hij opgepikt wordt, want hij is helemaal klaar om zich weer volledig te focussen op het voetbal. In 1B zitten verschillende clubs die nog nood hebben aan versterkingen en dan liefst van Belgische makelij. De transfervrije Jorn Vancamp kan dus dé oplossing zijn voor verschillende clubs. Maar het lijkt dus toch eerder OH Leuven te gaan worden. 

Doelpunt met Roda JC