Eindelijk? Club Brugge stap dichter bij nieuw stadion dankzij één geniale zet

Club Brugge heeft een serieuze boost gekregen omtrent de bouw van het nieuwe stadion. De Vlaamse cel MER heeft het milieueffectenrapport goedgekeurd. Er waren de laatste maanden veel bezwaren van buurtbewoners, maar die problemen werden aangepakt. Club heeft haar huiswerk goed gemaakt.

Combiticketing

Zo werd het principe van 'combiticketing' ingevoerd. Dit houdt in dat er op elk wedstrijdticket een vervoersmiddel en tijd van aankomst staat. Zo zal de grote verkeersdrukte vermeden worden. Daarnaast zal ook de visuele hinder en de geluidshinder beperkt blijven. Voor de buurtbewoners waren dit de grootste zorgen, maar door dit 'nieuw' concept zullen zij toch wat beter slapen. De 'combiticketing' is een goede zet van Club Brugge

Volgende stap stadiondossier

De volgende stap is nu de bouwvergunning. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir moet advies krijgen van de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie, waardoor zij moet oordelen of Club Brugge een bouwvergunning krijgt. Daarna kunnen er nog bezwaren komen, maar door deze essentiële stap is de kans veel kleiner dat er nog veel hinderlagen in de weg zullen liggen.

stadiondossier club brugge

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link