De 9 ploegen die momenteel het langst ongeslagen zijn: Union op plek 2 voor Bayern en Leipzig

Union SG is dit seizoen terug heel sterk bezig! Met een tweede plaats en acht punten voorsprong op dichtste achtervolger Antwerp kunnen we spreken van een uitstekende prestatie. Voor hun laatste competitienederlaag moeten we al terug naar 11 september, de troepen van Karel Geraerts verloren toen met 1-2 van leider KRC Genk. Sindsdien is het team van Teuma en co niet meer te kloppen, ze zijn ondertussen al zestien wedstrijden op een rij ongeslagen in de competitie en komen hierdoor terecht in een mooi lijstje.

Meeste matchen ongeslagen in top 10-competities

Wij hebben een lijst gemaakt met de negen teams die in de Europese top tien-competities al het langst ongeslagen bleven. Geen verrassing in het lijstje is natuurlijk de Duitse kampioen, Bayern München. De leider in de Bundesliga pakt dit seizoen misschien iets minder uit met monsterzeges, maar blijft een team waar je moeilijk van wint. Ook RB Leipzig staat met twaalf ongeslagen wedstrijden verdiend in dit lijstje. 

Leiders in de competitie

Verder zijn ook teams als Feyenoord en RB Salzburg aan een enorm sterk seizoen bezig in hun respectievelijke competities. Afgelopen weekend werd de ongeslagen streak van Feyenoord bijna gestopt door PSV, waar Thorgan Hazard scoorde en een goede indruk naliet op zijn debuut. De leider in Oostenrijk is dan weer RB Salzburg, de ploeg staat los op kop met zes punten voorsprong. De Oostenrijkse ploeg is tevens de werkgever van onze landgenoot en ex-Club Brugge-speler Ignace Van Der Brempt. 

Verrassende namen 

Twee namen die we er niet meteen in zouden verwachten: Newcastle United en Stade Reims. Vooral die eerste doet het heel sterk in de Premier League. Stade Reims, met als coach Will Still, staat met een tiende plaats in de middenmoot van het klassement. Ook al staan ze maar op een tiende plek, ze hebben al veertien wedstrijden niet meer verloren. Straffe prestatie! De nummer één in het lijstje komt uit Schotland, namelijk Celtic. De ploeg uit Glasgow staat na 25 matchen alleen aan kop met negen punten voorsprong op Rangers, die we ook terugvinden in het lijstje. De ploeg van Daizen Maeda staat met achttien (!) ongeslagen wedstrijden op een rij bovenaan de lijst, best wel een indrukwekkende reeks! 

Hieronder een video van de wedstrijd tussen Union en Rangers in de derde voorronde van de Champions League: