Jelle Van Damme staat voor spraakmakende terugkeer naar de JPL bij verrassende club

Jelle Van Damme hintte een tijdje geleden al op een mogelijke terugkeer in het profvoetbal. De ex-Rode Duivel met 32 interlands is al maanden bezig om zijn conditie top te krijgen en er is een JPL-ploeg geïnteresseerd in hem. Promovendus Union, die uitstekend aan het seizoen gestart zijn, ziet het wel zitten om Van Damme aan hun selectie toe te voegen. 

Carrière

Jelle Van Damme kende een mooie carrière die allemaal begon bij Germinal Beerschot. Zij hadden in die tijd een samenwerking met Ajax waardoor er vele Belgische talenten zoals Vertonghen, Alderweireld en ook Van Damme naar Ajax verhuisden. Vanuit Ajax maakte hij de overstap naar het Engelse Southampton, om vervolgens met een tussenstopje in Werder Bremen naar Anderlecht te gaan. Na 4 seizoenen in Anderlecht vertrok hij weer naar Engeland. Hij speelde toen bij Wolverhampton maar keerde al snel terug naar België.

Standard

Hij werd een legende in Standard en na 5 seizoenen tekende hij bij LA Galaxy in de MLS. Daar viel hij ook erg in de smaak en de Galaxy-fans moesten een traantje wegpinken toen hij naar Antwerp ging. Na zijn Antwerp-periode ging hij aan de slag bij het pas gedegradeerde Lokeren in 1B. Maar dat werd helemaal geen succes. Lokeren deed het verschrikkelijk in 1B en ging dat seizoen ook failliet. Toen besloot Van Damme zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen. Maar het lijkt er nu op dat hij die weer van de haak zal nemen bij Union.

jelle van damme gerucht union transfer

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link