Gheysens geeft opvallende tip aan Verhaeghe: "Dit is de perfecte locatie voor nieuw stadion"

Paul Gheysens en Club Brugge, het is een relatie die wellicht voor eeuwig ietwat verzuurd zal blijven. Daarvoor is er te veel gebeurd tussen hem en Bart Verhaeghe, de voorzitter van blauw-zwart. Ook nu kunnen de supporters van Club Paul Gheysens nog niet luchten. Hijzelf praat daar echter niet zoveel over. Wél kwam hij deze week met een tip voor de bouw van een nieuw stadion van Club Brugge. Daarbij ging het vooral over de locatie.

Paul Gheysens nieuw stadion Club Brugge

Gheysens gaf Verhaeghe en co zelfs een tip, wat de bouw van een nieuw stadion betreft. Hij is niet zo'n fan van de huidige site van Jan Breydel en vindt de Blauwe Toren nog steeds de beste oplossing: "Het lijkt me ook vandaag nog de ideale locatie voor een stadion. De Blauwe Toren. Nu krijg je op Jan Breydel een stadion vanwaar je in de keuken van de buren kunt kijken. Ik twijfel er niet aan dat het een mooi stadion zal zijn, maar de ligging is niet ideaal. Het maakt me eigenlijk niet uit, het zal daar wel in orde komen. Daar ben ik nagenoeg zeker van. Zoals gezegd: sommige projecten vergen vijf jaar, andere zeven jaar en nog andere vijftien jaar. Van mij mag het er komen. Het zou goed zijn voor het voetbal als het er komt en het kan ook een hefboom zijn voor andere stadions."

Paul Gheysens nieuw stadion club brugge

Paul Gheysens Bart De Wever

Ook bij Antwerp hebben ze zo al hun stadionproblemen gehad. Tribune 2 op de Bosuil is al jaren dicht omdat het niet meer veilig is. Een nieuwe tribune bouwen kunnen ze echter niet, omdat de familie Mintjens eigenaar is van de grond van de Bosuil. Paul Gheysens doet er alles aan om dit stadiondossier op te lossen, maar stuit voorlopig op weinig hulp van de tegenpartij.

"Ik kijk daarom nog eens met een kwaad oog naar de burgemeester. We kunnen hier niet omheen, dit heeft me al geld genoeg gekost. Het moet opgelost worden. Een nieuwe tribune zou meteen vol zitten. We zouden dubbel zoveel mensen van het voetbal kunnen laten genieten. Het is een ramp. En het komt zeker niet van onze kant. Iedereen zal moeten helpen, ook de supporters. Dit probleem is het enige zware punt vandaag. We gaan voort, het is een mooi traject, maar ik weet waar de angels zitten", aldus Paul Gheysens op het stadhuis van Antwerpen.

paul gheysens stadion antwerp

Bosuilstadion familie Mintjens

Paul Gheysens haalde overlaatst ook nog eens verwoestend uit naar Tania Mintjens en de familie in zijn totaliteit: “Ze hebben de gronden gekocht voor een miljoen. Het is te onnozel, over wat het eigenlijk gaat. Maar men is niet bereid om te handelen. Met Mintjens valt niet te spreken, ze is niet bereikbaar voor ons. Ik heb die dame nog nooit gezien of gehoord. Ze zeggen dat ze de verankering willen verzekeren, maar het is net omgekeerd. Als we niet kunnen verbouwen, moeten we uitwijken. Dit staat de groei van de club compleet in de weg. Je moet eens een topspeler de Bosuil laten bezoeken. Als die tribunes 1 en 4 ziet, zegt die: ‘Wow’. En dan ziet die tribune 2 en moet je jezelf plots beginnen verdedigen. Kijk, eens er een akkoord is met Mintjens, staat er twee jaar later een nieuwe tribune.”, klonk het bij VTM.

“Hoeveel tijd ik het nog geef? Dat hangt ervan af, maar de druk is zeer groot. Binnen de zes maanden moeten we er uit zijn. Je kan niet blijven wachten, we zijn er al vier jaar mee bezig. Aan alles is een limiet. Wie het gaat oplossen, weet ik niet. Maar de rit is voor mij ten einde. Wij hebben alles geprobeerd. De gemakkelijkste oplossing zou zijn om het erfpacht te verlengen. Van 2052 naar 2102. Dan kunnen wij verder. Het is hoogtijd voor een oplossing.”, aldus Paul Gheysens aan VTM Nieuws.

bosuilstadion mintjens paul gheysens

Nieuw stadion Club Brugge Paul Gheysens

Er kwamen echter veel negatieve reacties van de Club Brugge-fans omtrent deze uitspraken. Ze weten natuurlijk maar al te goed wat stadionproblemen teweegbrengen. De FCB-supporters wachten al meer dan tien jaar op een nieuw stadion. Ze vinden het dan ook erg hypocriet dat Paul Gheysens dit probleem nu aankaart, terwijl hij (volgens hen) mede verantwoordelijk is voor het aanslepende stadiondossier in Brugge. Wij zetten enkele tweets op een rijtje:

Paul Gheysens Club Brugge

Paul Gheysens en Club Brugge, het zal wellicht nooit helemaal goed komen. Ook vorig seizoen kreeg de voorzitter hun woordje van bedanking over zijn lippen, toen Club Brugge Antwerp met een overwinning op Union de titel bezorgde: "Toen ik zag dat Toby naar voor ging, wist ik dat er een plan achter zat. Het kon niet anders. En geluk hebben hé, kom. Genk is ook een fantastische ploeg, dat tikkeltje geluk. Brugge bedanken is een raar woord hé.  Er is veel gebeurd de laatste weken. Maar voor de spelers van Brugge is het denk ik goed dat ze gewonnen hebben. En voor Union, die een goede ploeg is, is het jammer. Maar een seizoen kan soms te lang duren", aldus Paul Gheysens. Het is dus niet de eerste keer dat zijn verhouding met Club Brugge aan de kaak wordt gesteld.

paul gheysens club brugge

Hier zie je het volledige interview:

Club-fans over Paul Gheysens

Twee seizoenen geleden werd Club Brugge nog kampioen op het veld van Antwerp en werd de RAFC-voorzitter compleet uitgelachen.

Ook interessant