Gent-flop zit aan 16 goals en 7 assists dit seizoen ... all-time topschutter van zijn club en kapitein!

Zegt de naam Peter Olayinka jou nog iets? Wel, in de wintertransferperiode van 2016 haalde KAA Gent de Nigeriaan weg uit Albanië. Zij betaalden toen 1,1 miljoen euro aan Skënderbeu. Bij de Oost-Vlamingen speelde Olayinka echter geen minuut en werd hij twee keer uitgeleend. Eerst aan Duka Praag en nadien aan Zulte Waregem. Uiteindelijk kon de club van Hein Vanhaezebrouck hem met twee miljoen euro winst doorverkopen aan Slavia Praag. Met succes.

Peter Olayinka Slavia Praag

De 27-jarige linksbuiten speelt nu de pannen van het dak bij Slavia Praag. Zijn vijfde seizoen bij de Tsjechische topploeg is misschien wel de beste van allemaal. In 31 officiële matchen kon hij dit seizoen al zestien keer scoren en gaf hij ook zeven assists. Zijn doelpuntencontributies zorgden ervoor dat Slavia Praag momenteel aan kop staat in de competitie. Olayinka is er ook regelmatig kapitein en één van de, zoniet de belangrijkste speler van de ploeg. Toch vreemd om te zien als je weet dat hij bij KAA Gent geen enkele minuut mocht spelen. De Nigeriaan verzamelde ook al vier caps voor de nationale ploeg.

peter olayinka slavia praag

Olayinka Zulte Waregem

Peter Olayinka werd in 2017-2018 één seizoen uitgeleend aan Zulte Waregem. Daar was hij één van de revelaties met elf goals en vijftien assists in 40 wedstrijden. De Nigeriaanse aanvaller was er een graag gezien figuur en keerde in 2019 nog eens terug naar zijn ex-ploegmaats. Een topkerel!

Transfer naar Rode Ster Belgrado 

Peter Olayinka trekt deze zomer transfervrij naar Rode Ster Belgrado, een Servische topploeg. Een knappe aanwinst voor de Serviërs, want Olayinka was de all-time topschutter van Slavia Praag in Europa. Zo speelde hij er wedstrijden in de Champions League (zoals hieronder tegen Barcelona), Europa League en Conference League. Zijn marktwaarde bedraagt ondertussen zes miljoen euro, maar Rode Ster hoeft geen euro transfersom te betalen.

Ook interessant