Na SK Beveren: andere 2de Klasser krijgt 'oud' stamnummer terug én voert NIEUW logo door!

Lommel SK treedt volgend seizoen net als deze elf andere ploegen aan in Eerste Klasse B. Dat zal het wel doen onder een ander stamnummer en een nieuw logo! Hieronder zie je het vernieuwde logo van de Belgische tweedeklasser en daarin zit ook het oprichtingsjaar 1932 verwerkt. En die aanpassing is niet zomaar gebeurd...

Lommel SK nieuw logo

Lommel SK maakt deel uit van de City Football Group en is erg ambitieus voor komend seizoen. Het nieuwe logo werd gemaakt in samenspraak met de fans, zo verkondigt voorzitter Harm van Veldhoven. Het is geen toeval dat dit net nu werd aangekondigd, Lommel SK zit namelijk in een jubileumjaar. "Het nieuwe logo bevat belangrijke en herkenbare elementen die zowel de clubgeschiedenis als de Stad Lommel kenmerken. Het moet zowel het verleden erkennen als de toekomst omarmen", valt er te lezen op de site van de Limburgse club.

Stamnummer 1986

Misschien nog belangrijker is het 'nieuwe' stamnummer. De afgelopen jaren speelde Lommel nog onder het stamnummer 2554 (vroeger van Overpelt), maar dat had natuurlijk niks te maken met de historie die de club heeft meegemaakt. KFC Lommel SK speelde begin deze eeuw nog in de Eerste Klasse en bereikte zelfs de bekerfinale. De club zakte weg en er werd een fusie aangegaan in 2003 én 2010. Nu heeft het haar oud en origineel stamnummer 1986, waarmee de club successen behaalde, teruggekregen. Een mooie mijlpaal voor de club!

lommel sk nieuw logo

Hier zien we een samenvatting van de bekerfinale waar Lommel ooit in speelde:

Ook interessant