BAM! Lukaku is spijkerhard in opvallend interview: "Jullie zijn allemaal racisten!"

Romelu Lukaku zit met veel frustraties en uitte die even in een opvallend interview, waarin hij sprak over racisme en een gebrek aan respect. Houd u vast.

Lukaku gaf het volgende te kennen:

"Ach, als het slecht met mij gaat, wordt er in België altijd mijn afkomst bij gesleurd. You know. Daarom dat ik altijd zeg dat ik Congolees ben, maar ik ben ook Belg. Het is de reden ook waarom ik niet meer met de media praat. 't Is toch altijd iets. Ik heb de gekste dingen gehoord. Ooit zei een reporter - Stéphane Pauwels - zelfs: 'Godzijdank heeft mama Lukaku maar twee zonen op de wereld gezet.' Kan jij je dat voorstellen?"

"Ik ben gelovig. En God vertelt ons altijd om te vergeven, maar... Ik vergeet niet. Met mij voelt het altijd alsof er een atoombom op mij wordt gedropt. De toon is altijd: yes but, ja maar. Ik krijg niet het respect dat ik verdien. Dat is ook de reden waarom ik geen aandacht schenk aan sommige media. Ze krijgen zelfs geen blik. Soms betaal je daar de prijs voor, maar I don't care. Ik ga niemands kont kussen om geliefd te zijn."

"Het hangt er vanaf welke kranten ook. Er is er een die iedereen leest. En ik kan jullie zeggen: jullie zijn allemaal racisten, you know who you are. Jullie weten wie jullie zijn. Ik denk dat meer zwarte mensen op belangrijke postjes zouden moeten zitten in de media en de sport. Dan zou er meer begrip zijn voor waar wij vandaan komen. In de VS zie je die onzin niet die je hier vaak wel leest."