De 5 duurste binnenlandse transfers in de JPL... met twee transfers van Club Brugge

De transfermolen draait weer op volle toeren. In de Jupiler Pro League zijn er ook alweer heel wat transfers afgerond. Een van de "spannendste" transfergeruchten om te volgen is misschien wel deze van Casper Nielsen. De Deen wil absoluut vertrekken naar Club Brugge, maar Union vraagt momenteel met zeven miljoen euro nog veel te veeld geld volgens het bestuur van Club. Dit gerucht bracht ons op het idee de vijf duurste binnenlandse transfers op te lijsten.

Duurste binnenlandse transfers Jupiler Pro League

Mocht de transfer van Nielsen naar Club Brugge doorgaan voor een bedrag van zeven miljoen euro, dan komt deze overgang bovenaan het lijstje. Het zou wel een gedeelde koppositie zijn. KRC Genk betaalde in het verleden ook zeven miljoen euro om Theo Bongonda los te weken bij Zulte Waregem, een bedrag dat hij tegenwoordig niet meer waard is. Op de tweede plaats vinden we met KAA Gent een verrasende club terug. De Oost-Vlamingen staan niet onmiddellijk gekend om grote bedragen uit te geven aan spelers, maar met zes miljoen euro staat de transfer van Nurio wel op de tweede plaats. 

Transfers Club Brugge

Op de derde plaats vinden we de transfer van Balikwisha naar Antwerp terug. Uiteraard zijn er ook twee transfers van landskampioen Club Brugge terug te vinden. De Bruggelingen kijken de laatste jaren niet op een euro meer of minder, mede door de grote inkomsten van de Champions League. De transfer van Rezaei en Hendry sluiten het lijstje af. Rezaei is ondertussen al vertrokken bij Club Brugge en ook Hendry zou dit kunnen doen. 

Duurste binnenlandse transfers Jupiler Pro League