GEKKER WORDT HET NIET! Deze 2 'onbekende' Belgen spelen nu samen bij ... IJslandse club

Heb jij ooit al van de IJslandse ploeg KA Akureyri gehoord? De kans is héél klein, tenzij je de onbekende Belgen in het buitenland volgt. Bij de nummer drie uit de IJslandse competitie 'Besta deild' voetballen namelijk twee Belgen: Bryan Van Den Bogaert en Sebastiaan Brebels. En zo zijn er nog wel Belgen die bij een verrassende club in het buitenland spelen. Tijd om deze twee even uit te lichten.

Bryan Van Den Bogaert

Laten we beginnen met Bryan Van Den Bogaert. Dat is een 30-jarige linksachter die afgelopen winter overkwam van RWDM. In het verleden speelde hij onder meer voor Westerlo, Antwerp, Heist en Cappellen. Het is niet zijn eerste buitenlandse avontuur. Tussen 2015 en 2016 speelde de Antwerpenaar voor drie Engelse ploegen, Crawley Town, Whitehawk en Ebbsfleet, ploegen uit de lagere reeksen van Engeland, zoals Elisha Sam bij Notts County. Zijn marktwaarde bedraagt momenteel 150.000 euro.

Sebastiaan Brebels

De tweede Belg die actief is bij KA Akureyri is Sebastiaan Brebels. De 27-jarige centrale middenvelder heeft een marktwaarde van 200.000 euro en kwam ook in de winter over van de Belgische tweede klasse, in dit geval van Lommel SK. Ervoor kwam Brebels uit voor Zulte Waregem, Cercle Brugge en Anderlecht. Beide heren kenden elkaar al van in de Belgische tweede klasse, maar verder is het eerder toeval dat zij nu in IJsland samenspelen. Wellicht zit er een scout die graag 1B volgt. LOL!

In onderstaande video zien we KA Akureyri aan het werk in de IJslandse competitie:

Ook interessant