SPROOKJE! Club maakt kans op eerste promotie ooit naar Premier League, stadion tussen rijhuizen

Luton Town is een fenomeen in de Engelse Championship (Tweede Klasse) dit seizoen. Na 38 speeldagen staan ze op een derde plek. De plaatsen drie tot en met zes geven recht op de promotie play-offs naar de Premier League. De Engelse club heeft vier punten meer dan het nummer zeven, het belooft dus nog zeer spannend te worden daar in de Tweede Klasse van Engeland. 

Luton Town 

Sinds de invoering van de Premier League in 1993 slaagde 'The Hatters' er nog niet in om actief te zijn op het hoogste niveau van het Engelse voetbal. Daar kan dus volgend seizoen verandering in komen als ze rechtstreeks of eventueel via de play-offs kunnen promoveren naar de Premier League. De opmars van de club de laatste jaren in op zijn zachtst gezegd wonderbaarlijk te noemen. De club in oranje en blauw begon hun opmars in 2014, toen speelden ze kampioen in de hoogste Nationale Reeks en keerden ze na vijf jaar terug naar de League Two (Engelse Vierde Klasse). 

Opmars Luton Town 

In de League Two eindigde ze meteen twee jaar op rij stevig in de middenmoot en na vier jaar werden ze vice-kampioen waardoor ze de promotie maakten naar de League One (Engelse Derde Klasse). Daar bleven ze maar één jaar, want daar speelden ze meteen kampioen door iedereen te overklassen. Zo speelden het in 2020 in de Championship. Het eerste seizoen was moeilijk met een negentiende plek, maar vorig seizoen ging het al beter toen ze mooi in de middenmoot eindigden. De uitslagen van de twee vorige seizoenen maken de prestaties van dit seizoen nog straffer. Aan het begin van dit seizoen had niemand verwacht dat ze het zo zouden doen. De eerste twee lijken zeker van hun plaats in het klassement dus als Luton Town wil stijgen naar de Premier League dan zal het op plaats drie, vier, vijf of zes moeten eindigen om play-offs af te dwingen. 

Kenilworth Road Stadium

Als de prestaties van de 'The Hammers' je al doen verbazen, dan zal het stadion je zeker perplex doen staan. Kenilworth Road Stadium is de thuishaven van Luton Town en dat het een bijzonder stadion is, is het minste wat je kan zeggen. De ingangen van het stadion zijn gewoon tussen verschillende rijhuisjes. Je moet door de huizen en dan kom je plots in het stadion, dat plaats biedt aan ruim 10.000 man, terecht. Een straffe prestatie moest de club uit Luton met dit stadion en deze geschiedenis volgend seizoen te zien zijn in de Premier League! 

Stadion Luton Town

Hieronder zie je een filmpje van het zeer opvallende stadion tussen de rijhuisjes. Zeer straffe beelden!